Update: Smeets vertrekt naar Lommel

Het zal niet de transfer zijn die Bryan Smeets gehoopt had, maar hij vertrekt naar Lommel. Sparta moet het nog bevestigen, maar in Belgiè weten ze het al zeker. Update: Op 31 januari om 23:59 uur heeft Sparta het vertrek van Smeets naar Lommel bevestigd.

Update: Emegha definitief naar FC Antwerp

Emegha gaat vrijwel zeker naar FC Antwerp. Update 2: Nijkamp laat tegenover ESPN weten dat Sparta ruim 1,5 miljoen euro kan bijschrijven en dat dit mogelijk met bonussen en doorverkooppercentages nog kan oplopen. Update 1: Op 31 januari om 22:00 uur is het vertrek van Emegha naar FC Antwerp door Sparta bevestigd. Nijkamp liet eerder al weten dat het bijna rond is. Emegha wilde graag vertrekken, Sparta kon een bedrag voor hem krijgen waar Nijkamp en Laros het mee eens waren. Tja, dan houdt het op. Toch jammer dat een speler als Emegha niet een paar jaar groeit, eerst voor Sparta van waarde is en daarna pas vertrekt. Maar het loopt zoals het loopt. De Sparta selectie is -met de komst van Riza Durmisi erbij- nu rond. Er was nog even sprake van het vertrek van Heylen, maar hij lijkt te blijven.

In de winterstop gebeurde er samengevat het volgende:

Namli, Dalmau, Verschueren, De Kamps, Durmisi kwamen.

Goudmijn, Osman, Smeets en Emegha vertrokken.

Durmisi dus

Een paar dagen geleden zat het er al in dat Riza Durmisi naar Rotterdam-West zou komen. Vandaag was er dan witte rook. Sparta huur Durmisi van Lazio. De club die voetbalt in de stad die Vaticaanstad omringt. Daarmee is de selectie van Sparta rond. Er vertrokken wat spelers. Er kwamen wat versterkingen. Sparta heeft aardig wat geld geïnvesteerd, maar gaat het ook renderen? We gaan het afwachten. In het seizoen van de laatste degradatie trok Sparta ruim een miljoen extra uit halverwege het seizoen, maar het ging volledig mis. Geld is dus niet alles. Laten we hopen dat Nijkamp de juiste spelers heeft gehaald en dat Fraser er snel een team van weet te maken dat genoeg punten gaat halen om zich rechtstreeks te handhaven.

Durmisi is een 28-jarige verdediger die voornamelijk als linksback speelde in zijn carrière. De 23-voudig international van Denemarken speelt tot het einde van dit seizoen voor Sparta.Gerard Nijkamp laat op de officiële Sparta website over de komst van Riza Durmisi: “We zijn onder de indruk van de mogelijkheden die Riza Durmisi heeft om Sparta te helpen met het bereiken van de doelstelling om ons te handhaven. We hebben uit alle testen gezien dat hij fit is en ook bij ons bezoek aan de trainingen van Lazio Roma is dat bevestigd. Het is nu eenmaal een feit dat we te weinig tijd hebben om nog te werken aan wedstrijdritme, maar in ons reparatiewerk kan hij een belangrijke rol hebben tot aan het einde van het seizoen. Met zijn jarenlange ervaring op hoog niveau geven we een verdedigende impuls aan ons team.”

Riza Durmisi ging van zijn jeugdclub Bröndby naar Real Betis in de zomer van 2016 om vervolgens twee jaar later een contract te tekenen bij Lazio Roma. De Italiaanse topclub verhuurde hem in de afgelopen jaren aan OGC Nice en Salernitana. In de Serie A en B, de Superligaen en La Liga kwam hij in meer dan 150 duels in actie.

Abonneer
Abonneren op
195 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties