Zaterdag 5 augustus heeft Sparta de traditionele Open Familiedag. Toegang is gratis. Kom je zonder familie? Ook dan ben je welkom. Lekker open dus.

Sparta – RKC, aanvang 13:00 uur, toegang gratis

Sparta – RKC vormt, zeker voor de meeste volwassen Spartanen, het hoofdgerecht van deze dag. De wedstrijd begint volgende week zaterdag om 13:00 uur en is te bekijken vanaf de Denis Neville- en Kasteeltribune. Gebaseerd op voorgaande jaren zullen die 2 tribunes wel voldoende zijn. Zo niet, dan gooit Wesley van der Stam ongetwijfeld hoogstpersoonlijk nog een tribune open. Toegang is uiteraard gratis. Het stadion gaat vanaf 12:00 uur open.

Ex-Spartanen Aaron Meijers, Michiel Kramer, Henk Fraser, Adil Auassar en Geert Arend Roorda zijn tegenwoordig in dienst van RKC, terwijl de Waalwijkers afgelopen lente Bakari en Clement naar Sparta zagen vertrekken.

Van alles te doen na de wedstrijd

Er staan rondom het stadion eet- en drinkkraampjes en na afloop van de wedstrijd is het over het algemeen een gezellig weerzien voor supporters. Hopelijk is de zomer tegen die tijd weer een beetje teruggekeerd in Nederland en kan er onder het genot van wat eten en drinken buiten een beetje bijgepraat worden. Altijd gezellig en er is ook weer aardig wat te doen. Je kan een rondleiding krijgen door het stadion, er zijn interviews met spelers, er is live muziek, een handtekeningensessie, de spelersbus staat er (we nemen aan dat je effe binnen een kijkje mag nemen) en er staan heel wat kraampjes.

Veel voor kids

Met name voor kinderen zullen er veel activiteiten zijn. Het voorgaande is vrijwel allemaal al leuk voor veel kinderen en op de plattegrond (onderaan het artikel op de officiële Sparta website, te bereiken via deze link) kan je een beetje zien wat er allemaal nog is. Een springkussen, levend tafelvoetbal, Panna Knock Out, een game room, een glijbaan, een gatengoal, OudHollandse spelen, een gatengoal, de ESPN snelheidsmeter en meer.

Strippenkaart voor kinderen en Kidspersco

De kidspersconferentie begint om 15:30 in het perscentrum en je kan je kind nu al hier inschrijven! Wees er snel bij want vol = vol. Voor de Spartaantjes is er ook een strippenkaart af te halen bij het kraampje van KidsClub de Spartaantjes. ‘Voltooi alle activiteiten die op de strippenkaart staan, lever hem in bij het kraampje van Kidsclub de Spartaantjes en maak kans op een unieke Sparta-prijs!’, aldus Sparta.

Praktische informatie

De Familiedag is gratis en bereikbaar met het OV (tramlijn 8, bus 38, of de metro). Sparta laat weten dat er gratis geparkeerd kan worden op P5. Parkeerterrein P5 vindt u tegenover het stadion, aan de andere kant van de Horvathweg. Ook hier laat Sparta de op Hans Janmaat geïnspireerde uitspraak over ons heen rollen: vol = vol. Je kan in de wijk Spangen natuurlijk ook parkeren, daar is het dan wel betaald. Parkeren kan ook nog op in het industriegebied Spaanse Polder.

Iedereen is welkom vanaf 12:00 uur. Hieronder een greep uit wat activiteiten:

TijdActiviteitLocatie
12:00 uurOpening Stadion en activiteitenSparta Stadion en rondom Sparta Stadion
12:50 uurSpelerspresentatieSparta Stadion, tribunes Denis Neville & Kasteel
(B-Links, C-Links en Rechts & D-Rechts)
13:00 uurSparta Rotterdam – RKC WaalwijkSparta Stadion, tribunes Denis Neville & Kasteel
(B-Links, C-Links en Rechts & D-Rechts)
15:00 uurActiviteiten rondom stadionRondom Sparta Stadion
15:00 uurRondleidingen Sparta StadionIngang Brasserie Kasteel (kaarten af te halen bij kraampje KidsClub De Spartaantjes)
15:20 uurInterviews met spelers en stafPodium voorplein
15:30 uurKidspersconferentiePerscentrum Sparta Rotterdam
16:00 uurHandtekeningensessie selectieBuitenkant spelershome Sparta Stadion

Plattegrondje

Abonneer
Abonneren op
30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties