Laros spreekt over het stadion (en over veel meer)

26
2211
Manfred Laros, directeur Sparta

Het huidige Kasteel voldoet aan de normen voor Europees voetbal, zo laat Manfred Laros aan ITWM weten. Mooi! Wie weet, volgend seizoen…..Europa in….we dromen! En onze club onderzoekt nog steeds de mogelijkheden voor een uitbreiding van het stadion. Er is aan het begin van dit jaar een intentieovereenkomst ondertekend door diverse partijen, waaronder Sparta, om de ontwikkeling te onderzoeken. De ‘lucht in’ met de tribunes van het stadion lijkt inmiddels een serieuze optie. Dat zal alleen gebeuren als de plannen van onze club passen binnen een totale gebiedsontwikkeling. Manfred Laros verwacht binnen twee jaar concreter over deze plannen te kunnen zijn. Maar dat Sparta moet groeien qua capaciteit staat buiten kijf. Het huidige stadion is nu al te klein. De ‘database’ van Sparta bevat inmiddels 91.000 sympathisanten en  met de groei van de (regio) Rotterdam in de toekomst wordt uitbreiding steeds meer noodzakelijk.

De capaciteit tijdelijk vergroten met al even tijdelijke tribunes sluit Sparta niet uit. Dan moet het voetbal wel goed blijven en de mensen blijven komen. De toekomst ziet er aardig uit. Het spelersbudget gaat volgend seizoen weer omhoog en Sparta bezit alle transferrechten zelf – iets wat bij lang niet alle clubs het geval is.

Dit en veel meer laat Manfred Laros weten aan een interview dat hij gaf aan Paul Lasee. In aanloop naar de 135e verjaardag van Sparta plaatsen we interview in 2 delen. Morgen deel 1. Vrijdag deel 2. De moeite waard om te lezen.

Abonneer
Abonneren op
26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties