Tegen Ajax ging het prima, maar stonden we met lege handen. In de wedstrijden tegen concurrenten Fortuna en Twente was het allemaal een stuk minder. Hierdoor haalde Sparta in 2020 tot nu toe slechts een punt. Dat is te weinig. Laten we daarom eens een open Kasteeldeur intrappen: het zou ontzettend lekker zijn als we zondag wel zouden winnen.

De stand maakt duidelijk dat Sparta – ADO een geweldig belangrijke pot wordt. Dit seizoen degraderen er twee clubs rechtstreeks. Wint Sparta van ADO, dan slaan we direct een gat met 10 punten naar plek 17. De eerste Spartaanse overwinning van 2020 zou ons daarnaast brengen op 27 punten uit 22 wedstrijden. Verre van slecht.

Met een puntje kunnen we vooraf niet echt tevreden zijn thuis tegen de nummer 17, maar dan wordt er ten minste nog iets gesprokkeld. Verliest Sparta daarentegen dan betekent het niet alleen dat ADO de afstand tot onze club verkleint tot 4 punten. De serie één punt uit drie wedstrijden tegen concurrenten’ zal een forse mentale klap zijn. Je kan de paniek op Het Kasteel in dat geval al bijna voelen. Maar zover is het nog lang niet. We gaan in eigen huis natuurlijk voor de overwinning.

Laat je op een uitverkocht horen Spartanen!

Het Kasteel is het uitverkocht (ook Sparta – Groningen en Sparta – Feyenoord zijn overigens al uitverkocht).

Bij deze alvast een oproep om de Spartaanse ploeg zondag hartstochtelijk te steunen! Natuurlijk mogen we kritisch zijn op de afgelopen weken, maar nu gaat het erom om de de ploeg thuis, met de steun van het publiek, de eerste drie punten van 2020 binnen gaat harken. En als dat lukt, dat ziet de Spartaanse wereld er opeens een stuk rooskleuriger uit.

Ache traint weer mee

Volgens Henk van Stee maakte het duo Ache-Joosten in Spanje indruk. De kans bestaat dat dit duo tegen ADO in de basis zal starten. Vlak voor Fortuna-thuis kreeg Ache een hamstringblessure. De verwachting was eerst dat hij pas weer tijdens Sparta – Groningen mee zou kunnen doen, maar hij lijkt sneller te herstellen dan verwacht. De spits traint weer mee. Het is nog niet zeker, er is een goede kans dat hij al tegen ADO zijn rentree zal maken.

AVAR Steegstra en scheidsrechter Makkelie

Allemaal leuk en aardig dat er wedstrijden uitverkocht zijn en dat ene Ragnar Ache wel of niet mee doet, maar de vraag die iedereen al dagen bezig houdt is natuurlijk, wie is er ditmaal de assistent-VAR. Deze belangrijke functie wordt tijdens ADO-Sparta bekleed door de heer Steegstra. Het is nog niet zo lang geleden bekend gemaakt, maar naar het schijnt loopt hij nu al zo trots als een pauw door zijn woonplaats om de felicitaties in ontvangt te nemen.

Makkelie baalt. Hij is gepasseerd als AVAR. Als troostprijs is hij aangewezen als scheidsrechter. Dat is het besluit van de KNVB en daar zal Makkelie het mee moeten doen. Gerrets is

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties