Lennart Thy nieuwe spits voor Sparta

0
260

Ruilen we de ene Duitse spits in voor de andere Duitse spits? Heel veel media zeggen inmiddels van wel, dus daar sluiten we ons dan maar even bij aan. Lennart Thy, die transfervrij kan vertrekken bij PEC Zwolle is de man die Ragnar Ache moet doen gaan vergeten. Er is echter nog niets bevestigd op de officiële website van Sparta en PEC Zwolle. Het blijft dus nog even afwachten totdat we zekerheid hebben….

Lennart Thy is een 28 jarige spits van 1m84 en kwam uit voor o.a. Werder Bremen, St. Pauli, VVV, BB Erzurumspor en PEC Zwolle.

Hij is naast zijn carrière als voetballer vooral bekend geworden als stamceldonor voor een leukemie-patiënt

Update: het is officieel. Thy naar Sparta.

Sparta Rotterdam heeft Lennart Thy aangetrokken. De 28-jarige Duitse spits komt over van PEC Zwolle, waar zijn contract afliep. Thy tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel.

‘We zijn begonnen met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen en maakten van een centrumspits en centrale verdediger onze twee prioriteiten’, zegt Directeur Betaald Voetbal Henk van Stee. ‘We zijn erg blij dat we, in deze voor de voetbalwereld vreemde periode, de twee belangrijke posities in onze selectie zo snel ingevuld hebben. Zoals wij bij het eerdere aantrekken van Michaël Heylen al hebben aangegeven moeten we de sportieve continuïteit van de club waarborgen. Als het voetbal weer start moeten wij sportief goed voor de dag komen om ons in de Eredivisie te handhaven. In Lennart hebben we een spits gecontracteerd die daaraan kan bijdragen. Met zijn ervaring in de Eredivisie en zijn bewezen waarde bij zowel VVV-Venlo als PEC Zwolle draagt hij daar aan bij. Het is een speler die kan scoren, maar ook anderen beter laat functioneren en belangrijk is voor een team mede door zijn nimmer aflatende inzet.’

Thy speelde in het verleden ook voor FC St. Pauli, Werder Bremen en Büyüksehir.

Bron: Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties