Leidinginfo PSV-uit en PSV-thuis

19
1629
scheidsrechtersfluit

We zijn door Qatarese beslommeringen pas 14 wedstrijden onderweg. De zesde plek smaakt er niet minder om. In deel 2 van de competitie zijn er nog 20 potjes te gaan. En dit tweede deel begint komend weekend alweer! Zaterdagavond mag Sparta in Eindhoven aantreden. PSV – Sparta staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Hij wordt in Eindhoven geassisteerd door de vlaggende mannen Bas van Dongen en Richard Brondijk. Vierde official is voor deze pot is het heerschap Martijn Vos. Jeroen Manschot is de VAR. Niemand minder dan Erik Kleinjan heeft de eer de eerste assistent-VAR van Sparta te zijn in het jaar 2023. De druk is groot voor Erik; de ogen van Nederland en verre omstreken zullen op hem gericht zijn. PSV – Sparta begint zaterdagavond om 21:00. Voor het uitvak zijn kaarten te koop via www.spartakaartje.nl en de wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN.

Drie dagen later speelt Sparta opnieuw tegen PSV, maar dan xthuis voor de beker. Voor sommige Spartanen is de beker iets wat ‘we’ maar beter standaard kunnen laten lopen. Gemompel over alle focus op de ze competitie en zo. Voor andere Spartanen is het winnen van de beker de ultieme voetbaldroom. Het winnen van een prachtige prijs, met als dessert Europees voetbal. Samen met mede Spartanen afreizen naar enkele prachtige Europese oorden; wie weet dat het in 2023 kan gebeuren! Om te beginnen moet PSV dan wel op dinsdag 10 januari verslagen worden. De wedstrijd is alweer een tijdje uitverkocht en dit komt mede doordat seizoenkaarthouders gratis naar binnen kunnen. Prachtig natuurlijk. Komt allen! Sparta – PSV is een belangrijke wedstrijd (in ieder geval voor de redactie van ITWM – wij behoren tot de groep Spartanen voor wie het een droom is met die Denneappel onder de arm Europa in te gaan!). De ploeg van Maurice Steijn is geweldig op dreef en verdient alle vocale steun vanaf de tribunes. Wie weet, wordt het zo’n heerlijke bekeravond!

Serdar Gözübüyük is dinsdagavond de scheidsrechter. Zijn assistenten zijn Joost van Zuilen en Johan Balder. Het heerschap Jannick van der Laan is de vierde official. Let op! Er is geen VAR aanwezig bij dit bekerduel. Zelfs geen AVAR. De bond van assistent-VARREN is woedend. Maar voor ons supporters betekent dat weer eens ouderwets uitbundig juichen, zonder het stemmetje in het achterhoofd dat er iemand in Zeist zit die de boel nog kan verstieren. Moeten er wel Spartaanse doelpunten gaan vallen natuurlijk. We gaan het aanstaande dinsdag allemaal zien.

Abonneer
Abonneren op
19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties