tickets Sparta

Net zoals Sparta moet stadsgenoot Excelsior een thuiswedstrijd tegen de club van de Linker Maasoever spelen. Voor deze voor de Kralingers belangrijke wedstrijd (strijd tegen degradatie) kan het alle support van de tribune gebruiken en wil men niet als figurant optreden als kanonnenvoer voor de kampioenkandidaat.

Excelsior heeft zowel prettige als nare ervaringen aan een soortgelijke wedstrijd in 2017. Op dat moment dacht iedereen dat Feyenoord op Woudestein wel even kampioen zo worden. Bijna alle kaarten werden aan Feyenoord supporters verkocht. Het feestje dat zou moeten komen werd echter verziekt door de Kralingers (ook wij weten dat ze daar goed in zijn) met als gevolg dat feestvierende Excelsior supporters in hun eigen stadion zeer onvriendelijk bejegend werden door de aanhang van de club met het ruwe randje.

Dat moest anders, en daar lijkt Excelsior nu iets op gevonden te hebben. De vrije verkoop van kaarten wordt aan banden gelegd. SCC-houders en clubcardhouders kunnen straks een extra kaart bij kopen, maar die moet wel op naam staan. Bij de toegang zal vervolgens gecontroleerd worden op ID. De SCC- of clubcardhouder is ook nog eens verantwoordelijk voor degene die hij meeneemt. Met deze maatregel hoopt Excelsior het thuisvoordeel te behouden en de eigen supporters in het stadion meer op haar gemak te laten voelen.

Deze werkwijze zou Sparta bij de volgende derby tegen Feyenoord voor de Tony van Ede tribune prima kunnen uitvoeren. Doorverkoop wordt voorkomen, supporters met een stadionverbod komen er niet in en elke Spartaan wordt verantwoordelijk gesteld voor zijn of haar meegenomen “gast”. Als er dan ook geen passe-partouts meer komen waarbij de wedstrijd tegen Feyenoord in net pakket zit zouden we nog meer thuisvoordeel hebben.

Wat vinden jullie? Is deze kaartverkoop-methode een betere dan hoe het nu geregeld was? Of heb je zelf ideeën hoe het beter kan. Laat je reactie achter in de comments.

Abonneer
Abonneren op
64 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties