Vorige week vrijdag werd liet Gerard Nijkamp al doorschemeren dat Reda Kharchouch zou mogen vertrekken, omdat de kans klein was, dat hij bij Sparta in aanmerking zou komen voor veel speelminuten. Kharchouch gaf op diezelfde dag aan te hopen op speelminuten in de eredivisie. Maar het kan snel gaan in de voetballerij. Blijkbaar ziet Steijn het niet in hem zitten en wil Nijkamp echt graag wat salaris ruimte krijgen. Kharchouch is geen grootverdiener, maar alle kleine beetje helpen. Sparta ontvangt ook een kleine transfersom.

Kharchouch gaat voor zijn kansen in de eredivisie

Kharchouch heeft nu eieren voor zijn geld gekozen en vertrekt naar Excelsior. Voor hem geen gekke keuze. Hij kan zijn leventje gewoon houden zoals het was, alleen dan naar Kralingen i.p.v. naar Rotterdam-West rijden. Hij speelt in de eredivisie, dat laatste is wat hij heel graag wil proberen: slagen op het hoogste Nederlandse niveau. Bij Excelsior heeft hij meer kans op speelminuten dan bij Sparta. Bij onze prachtclub is het er allemaal niet uitgekomen, maar het was in ieder geval een aardige gozer, die altijd hard werkte. Er zijn maar weinig mensen mensen die hem niet sympathiek vinden. Veel Sparta supporters zagen voor hem toch ook wel een rol als invaller weggelegd, die mogelijk meerwaarde kan hebben in de breedte. Maar Nijkamp heeft net Namli vastgelegd en moet nog wat salarisruimte overhouden voor de door hem gewenste verdedigende middenvelder. Het is te hopen dat Nijkamp dit goed heeft inschat en dat Kharcouch nu niet opeens een Kralingse doelpuntenmachine gaat worden. We gaan het zien.

Nijkamp legt kort uit

De 26-jarige aanvaller kwam in de zomer van 2020 over van Telstar en kwam in zijn eerste seizoen toch nog tot 19 wedstrijden. Hierbij aangetekend dat het veelal invalbeurten waren. Hij scoorde 2 keer. Kharcouch had veel te maken met blessures. Gerard Nijkamp laat via www.sparta-rotterdam.nl weten: “Reda had een ongelukkig eerste seizoen bij Sparta waarin hij helaas te maken had met blessures. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Emmen en de afspraak was dat we in de voorbereiding op het nieuwe seizoen opnieuw zouden kijken naar de beste invulling voor beide partijen. Daaruit is gebleken dat het voor Reda en Sparta goed is als hij de overstap maakt naar een andere club. Excelsior was bereid om aan onze voorwaarden te voldoen en zo kan Reda werken aan een goed vervolg van zijn loopbaan waarmee wij hem succes wensen.”

Abonneer
Abonneren op
30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties