Keert Dumfries ooit terug?

10
1246
komt Dumfries ooit terug?

Denzel Dumfries stond gisterenavond op het veld in de kwartfinale van de Champions League, maar hij is zijn roots niet vergeten. Via www.sparta-rotterdam.nl deelde hij zijn platonische liefde voor zowel Alex Pastoor als onze prachtige club. Wie weet, keert hij ooit terug op Het Kasteel. Dumfries ziet het wel zitten!

Hij was de beste van Oranje op het WK en zal zich dit jaar met Inter plaatsen bij de beste 4 clubs van Europa. Maar toch kijkt Dumfries met weemoed terug op zijn tijd op Spangen. ‘Nog vaak denk ik terug aan mijn tijd bij Sparta. Tegenwoordig speel ik in de grootste stadions, maar de wedstrijden op Het Kasteel zijn me even dierbaar. Vanuit Italië volg ik Sparta op de voet. Natuurlijk kan ik niet altijd kijken, omdat het botst met m’n eigen wedstrijden, maar als ik kan zet ik ESPN aan en zit ik klaar om zo veel mogelijk van Sparta te zien.’

‘Zoals elke Spartaan, geniet ik dit seizoen van de resultaten, maar ook regelmatig van het voetbal dat ze spelen’, laat Dumfries weten. ‘Het zou geweldig zijn als we Europa halen dit seizoen. Ik zeg expres we, want zo voelt dat voor mij: ik speel al zes jaar niet meer bij Sparta, maar ik blijf altijd Spartaan. Deze club is bijzonder voor me, Sparta zit echt in m’n hart.’ Mooi om te lezen.

Dumfries is ook lyrisch over Pastoor, al geeft hij ook toe dat hij wel wat mazzel had gehad met zijn debuut. Dumfries was eigenlijk de centrale verdediger van Jong Sparta. Maar pas toen Kees van Buuren (Van Buuren Kees) en Floranus geblesseerd waren -en er was nog een derde prutser die geschorst was, ITWM is zijn naam kwijt, maar Dumfries was toen vierde keuze), kreeg Dumfries een kans. Centraal achterin speelde hij nooit meer. The rest is history.

KLIK HIER voor het hele interview met Dumfries.

Abonneer
Abonneren op
10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties