Al op 28 april van dit jaar viel op deze site te lezen dat Sparta Kayel Reitmaier wilde hebben. Het heeft even geduurd, maar nu is hij er dan toch echt. Kaylen Reitmaier tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar bij de mooiste club van West-Europa en ver daarbuiten. Wilkommen! De 19-jarige doelman is opgeleid bij Fortuna Düsseldorf. Hij is transfervrij en hij kon ook blijven bij Fortuna Düsseldorf. Maar de doelman besloot om in de voetsporen van Maduka Okoye te treden en de overstap te maken van Düsseldorf naar Rotterdam.

Vierde keeper, Brouwer, Van Mullem en Van Stee

Reitmaijer wordt toegevoegd als vierde doelman bij de A-selectie. Dat klinkt wat suf, want als hij presteert kan hij zomaar de tweede keeper worden. Als hij presteert en Olij vertrekt staat hij zomaar als nummer 1 onder de lat. Maar toch. Toegevoegd als vierde doelman. Samen met Schoonderwaldt kan Reitmaijer zich in eerste instantie gaan richten op Jong Sparta en ‘proeven’ aan het eerste. Op zich klinkt het logisch, maar een club als Sparta heeft doorgaans geen vier keepers in de selectie. En zo wel, dan is het meestal een keeper uit de jeugd. Maar uit de jeugdopleiding komt al een tijdje vrijwel niets meer door. Had Henk van Stee wat dat betreft toch gelijk: het niveau van de opleiding moet echt heel erg snel omhoog. Dit wordt anders een bodemloze put. In de huidige selectie moet Patrick Brouwer de opleidings-eer gaan redden. Of toch Jeremy van Mullen; maar pijnlijk genoeg heeft Nijkamp al aangegeven hem liever te willen verhuren. Alle ballen op Brouwer.

Olij, Lauritsen, Groningen, keepers en buitenspelers

In ieder geval anticipeert Nijkamp met de komst van Reitmaier op een mogelijk vertrek van Olij. De kans dat hij blijft is groot, maar de kans dat hij weggaat is ook zeker aanwezig. Je kan maar drie keepers achter de hand hebben. Net als Nijkamp al anticipeert op het vertrek van Van Crooij door 5 buitenspelers in de selectie te hebben.

De spitspositie ziet er in dat licht wat armoedig uit. Als Lauritsen zou vertrekken zijn we spitsloos, met veel geld op de bank. FC Groningen heeft afgelopen seizoen ervaren wat dat met een club kan doen.

De reis met Reitmeijer

En zo ziet u. De reis van Kayel Reitmeijer van Düsseldorf naar Rotterdam heeft geduurd van 28 april tot en met 6 juli. Het duurde even. Maar nu brengt hij u als hooggewaarde lezer in slechts één bericht van Henk van Stee naar de jeugdopleiding, van Groningen naar Sparta, van keepers, via buitenspelers naar een spits. Zo jong als hij is, nu al een boek vol verhalen. En als we de berichten uit Duitsland moeten geloven kan hij nog aardig keepen ook. Nergens op gebaseerd, maar wij van ITWM hebben vertrouwen in deze gozert.

Uit Gerard Nijkamp zijn zinnen is ditmaal alleen wel erg weinig informatie te halen. De PR-afdeling die de obligate zinnetjes doorgaans verzint heeft zichzelf nu echt ondertroffen.

Nijkamp: “Afgelopen seizoen hebben we gedurende het seizoen moeten schakelen met de komst van een extra keeper bij de A-selectie. Met de komst van Kaylen zijn we een dergelijke situatie nu voor. Vanwege zijn leeftijd is hij ook speelgerechtigd voor Jong Sparta waar hij ook de concurrentie aan kan gaan met de andere jonge keepers.”

Abonneer
Abonneren op
24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties