affiche VOC Sparta uitslag 1-5

Niet het echte Sparta, maar Jong Sparta, trad gisteren aan tegen VOC. Op het sfeervolle terrein aan de Hazelaarweg in Schiebroek zagen de vele Spartaanse aanwezigen niet waar ze gehoopt op hadden.

Jeugdig elan voert de boventoon

Sparta had de eigen supporters vooraf er niet op geattendeerd dat het met een andere selectie zou aantreden zoals in voorgaande duels in de oefencampagne was gebeurd. Het elftal dat aantrad tegen VOC bestond uit de volgende jeugdige namen: Schoonderwaldt, van Wageningen, van Mullem, Drakpe, Overman, Meerstadt, Brouwer, van Kleef, Tahiri, Vianello, Saito. Weliswaar een klein beetje eredivisie-ervaring met van Mullem en Drakpe, maar voor de rest allemaal jeugdig elan. Opvallende naam: Koki Saito, de aanwinst die menig supporter dit seizoen nog wel eens zou kunnen verrassen. Hij kreeg van Maurice Steijn de kans om meer minuten te gaan maken.

Thomas Verhaar bij VOC.

Sparta dat jaarlijks in de voorbereiding tegen VOC een oefenwedstrijd speelt om de Jonh Kerstholt-bokaal zag ook een oude bekende. De inmiddels 34-jarige Thomas Verhaar trad met VOC aan tegen zijn oude club. Hij wist met een mooi doelpunt de enige treffer van VOC te scoren. Voor de rest was het Sparta dat doelpunten maakten tegen de kersverse vierde divisionist. Voor Sparta wisten de volgende spelers tot scoren te komen: 7′: 0-1 Brouwer, ’30: 1-2 Tahiri, ’39: 1-3 Vianello, ’75: 1-4 Tahiri, ’79: 1-5 Brouwer.

Sparta supporters teleurgesteld.

Op social media, maar ook op deze website, reageerden de supporters van Sparta nogal verontwaardigd dat Sparta de supporters vooraf niet geïnformeerd had dat het met een B-opstelling zou aantreden. Uiteraard is de coach leidend in degene die hij moet opstellen. De technische staf en clubleiding moeten echter ook weten dat supporters het eerste elftal willen zien als zij een kaartje kopen voor een oefenwedstrijd. Communicatie vooraf over een beslissing om Jong Sparta uit te laten komen had richting de aanhang een stuk netter gestaan. Nu kwamen nodige supporters van een koude kermis thuis en dat had niet nodig geweest. Hopelijk gaat de supportersvereniging in overleg met Sparta dit nog aan kaarten.

Beelden van de wedstrijd

RTV Rijnmond plaatste een video van deze wedstrijd op YouTube

Abonneer
Abonneren op
26 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties