Henk van Stee liet bijna een jaar geleden weten dat Sparta met een elftal ‘Onder 21’ zou beginnen en dat Sparta dan vrijwel zeker met Jong Sparta uit de voetbalpiramide zou stappen. Het loopt anders. De voetbalpiramide wordt nu zo vormgeven dat Sparta heeft besloten Jong Sparta te behouden en niet met een ‘Onder 21’ elftal te starten.

Deze keuze heeft Sparta gemaakt omdat de KNVB een nieuwe Onder 21-competitie gaat organiseren waaruit de kampioen promotie kan afdwingen en de kampioen kan dus opklimmen in de voetbalpiramide. Dit laatste als geste naar Feyenoord, dat op deze wijze uiteindelijk met een “tweede” Elftal in de eerste divisie wil komen (een zelfbenoemde ultra-visionair als Wiljan Vloet zou opmerken dat de kans groot is dat de ‘Jong’ elftallen en ‘Onder 21’ elftallen op deze wijze uiteindelijk hetzelfde zullen worden). Sparta vond het dus logischer om het huidige Jonge elftal te behouden en dan zien ‘we’ later verder wel weer.

Onder 18

De KNVB voert dus wat veranderingen door en dat heeft ook invloed op Sparta. Onze club zal een Onder 18 elftal inschrijven, dat de plaats zal innemen van het huidige Onder 19. In het nieuwe Onder 18 mogen ook dispensatiespelers (tweedejaars A-junioren) meespelen.

De trainersstaf van Sparta Onder 18 zal volgend seizoen bestaan uit niemand minder dan Michel Breuer (Breuer! Breuer!) en de bij Sparta als voetballer een stuk minder succesvolle Geert Arend Roorda. Trainer Ruben den Uil, die nu Sparta Onder 17 traint, zal vanaf volgend seizoen assistent-trainer worden bij Jong Sparta.

Op kunstgras

De nieuwe Onder 18 traint en speelt haar wedstrijden, net als Jong Sparta en het eerste elftal, volgend seizoen in het Sparta Stadion op kunstgras, want het hele traject van de verbouwing van Nieuw Terbregge en Het Kasteel heeft flinke vertraging op gelopen. Er is nog geen financiële dekking, er is (nog) niet voldoende politieke steun en er is geen zicht op wanneer het nu allemaal wel klaar is. Het is dus gewoon een zooitje. Manfred Laros kan hetzelfde uitleggen met allemaal mooie woorden en dan wordt het woord zooitje niet gebruikt. Maar goed, een zooitje is het natuurlijk wel.

De verantwoordelijkheid van Henk van Stee

Er is nu ook meer duidelijk over de verdeling van verantwoordelijkheden. Sparta 1, Jong Sparta en Sparta Onder 18 vallen qua verantwoording onder Directeur Betaald Voetbal Henk van Stee. Alle andere jeugdteams trainen en spelen op Nieuw Terbregge en vallen onder de verantwoording van Hoofd Jeugdopleiding Dolf Roks.

Vorige week viel op ITWM al te lezen dat Sparta het contract met Dolf Roks zou verlengen. Vandaag bevestigde Sparta dat het contract met Hoofd Jeugdopleiding Dolf Roks verlengd wordt. Helaas laat Sparta niet weten tot wanneer. Niets nieuws onder de zon dus.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties