Bas Nijhuis toont om onbegrijpelijke redenen een hond op een voetbalveld de gele kaart.

Een voetbalwedstrijd in de Eredivisie heeft een scheidsrechter nodig. Die mannen (het zijn nog geen vrouwen) krijgen hulp van grensrechters langs de lijn en vele mannetjes buiten de lijnen. Zoals de VAR en een vierde heerschap. De KNVB stelt ze aan. Zo ook voor aanstaande zaterdag, dan is Alex Bos de leidende man.

Alex Bos werd op 19 mei 1994 geboren. Sinds seizoen 2018/19 fluit hij in het betaalde voetbal, voornamelijk wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Op 10 mei 2018 promoveerde hij naar de Masterclass van het betaald voetbal. Applaus. Of nee, doe toch maar niet. Op vrijdag 5 oktober 2018 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal. De wedstrijd FC Volendam – RKC Waalwijk (1-0). Wat zou dat dan? Nou, tijdens deze eerste betaalde voetbalwedstrijd gaf hij vijf gele kaarten, waarvan twee voor dezelfde speler, die vervolgens een rode kaart kreeg.

Bas Nijhuis is VAR. Hij kleedt zich om in scheidsrechterstenue om vervolgens voor de tv plaats te nemen.

Oppassen geblazen dus voor zowel RCK-spelers als onze Spartanen. De 29-jarige arbiter floot Sparta drie keer eerder in zijn carrière, waarvan vorig seizoen de laatste keer was: Sparta – FC Twente (1-1). De namen van zijn assistenten zijn dit keer: Stefan de Groot en Murat Küçükerbir. Heerschap Michael Eijgelsheim is vierde man. De bekende Bas Nijhuis is VAR, naast hem zit AVAR Robin Janssen, die ongetwijfeld aan Bas zal vragen hoe het met zijn supermarkt en dieren gaat. Voor de buscombi naar KC zijn nog enkele kaarten beschikbaar via www.spartakaartje.nl of in de fanshop. Geen zin in de bus? Loop dan hard met Ruud Ammerlaan mee.

Abonneer
Abonneren op
10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties