Het zijn lastige tijden. Voetbal is bijzaak maar toch missen we Sparta. Daarom ging ik in een online gesprek met Bart Vriends. van pechvogel tot rots in branding. Hard blijven werken loont. Want dit seizoen heeft onze centrale verdediger nog geen minuut gemist. Al moest er een tulband omheen, Bart krijg je niet klein. En wat is Bart toch een topper. Niet alleen een betrouwbare verdediger maar ook een echte Kasteelheer. Hieronder een paar vragen, want ook vragen stellen is zonder voetbal een lastige opgave. Normaliter evalueer je afgelopen week en kijk je vooruit. Wat verwacht je nog van dit seizoen? Gaan we Europees halen? Gaan we Zuid in de pan hakken? Nu over koetjes en kalfjes. Alhoewel, dat valt ook wel mee. Spartanen, lees en beoordeel.

Kun je de lezers thuis vertellen hoe je fit blijft? Heb je bij voorbeeld een programma mee gekregen om thuis te trainen?

Via Sparta krijgen we iedere dag een programma, die qua arbeid vergelijkbaar is met de training die we normaal gesproken op die dag zouden hebben. Dus veel buiten hardlopen of fietsen, en qua krachttraining moeten we thuis maar een beetje creatief zijn met meubels en vriendinnen.  Zo houden we onszelf fit tot we horen wanneer het voetbal kan worden hervat.

Ik heb begrepen dat je je Master moest inleveren op de Erasmus Universiteit. Is dat nog gelukt in de huidige situatie? Zo ja, hoe is dat afgelopen?

In mijn vrije tijd heb ik me de afgelopen jaren beziggehouden met mijn studie Media & Journalistiek. De scriptie bleek een hele klus, maar die is inmiddels ook afgerond. Dus ik wacht met smart op de uitslag en dus op mijn diploma.

De regels zijn aangescherpt en waarschijnlijk ook geen voetbal meer tot 1 juni, hoe denk jij dat de competitie zal verlopen? Zien we elkaar dit seizoen nog op het prachtige Kasteel?

Mijn eerlijke vermoeden is dat het seizoen niet zal worden uitgespeeld. Als samenkomen in het hele land tot 1 juni wordt verboden, dan lijkt het mij sterk dat het wordt geaccepteerd dat 22 voetballers wel een wedstrijd mogen spelen. Ik zou het zelf ook onverantwoord vinden, en daarnaast een slecht signaal. Het is helaas niet anders, maar voetbal is in deze tijd van ondergeschikt belang. Misschien kan er in juni toch gevoetbald worden, en dan zonder publiek, maar ook dat lijkt me een ingewikkeld scenario. 8 of 9 wedstrijden spelen in een maand (want daarna lopen er contracten af), zonder enig wedstrijdritme, het lijkt me helaas een bijna onhaalbaar scenario.

Je hebt voor een jaar bijgetekend. Waar wij allemaal heel blij mee zijn. Maar welke ambitie heb je verder nog in het voetbal?

Ik ben blij dat ik nog een jaar aan Sparta ben verbonden. Een seizoen zoals deze, met een leuke ploeg en mooie resultaten, stemt mij heel vrolijk. Ik voel me thuis in Rotterdam en de waardering bij Sparta doet me heel goed. In de toekomst zou ik nog graag een avontuur in het buitenland aangaan. Ik heb altijd gehoopt op een land als Italië, maar ook een stukje verderop in bijvoorbeeld Amerika, Mexico of Australië zou me prachtig lijken.

Je hebt al een hoop meegemaakt bij de mooiste club van Rotterdam. Zowel negatief als positief. Blessureleed, degradatie, handhaving, promotie en kampioenschap. Een indrukwekkend lijstje. Wat is van allemaal nou het mooiste en intenste moment geweest?

Gevoelsmatig vind ik het huidige seizoen tot dusver het mooist. We hebben een sterke ploeg die voor niemand bang is, en dat heeft al tot een hoop prachtige wedstrijden geleid. Vooral onze goede wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV maken me trots. Het meest intense moment was de promotie van afgelopen seizoen. We maakten een ingewikkeld seizoen door, waarbij we niet altijd aan de hoge verwachtingen voldeden, maar het slot was waanzinnig. Ik heb nooit eerder met zoveel spanning naar een wedstrijd gekeken als toen ik geschorst moest toekijken in de finale tegen De Graafschap.

Bart onwijs bedankt voor je tijd. Wij zijn jou onwijs dankbaar dat we in een tijd zonder voetbal toch nog wat Sparta-nieuws kunnen lezen. We missen jou en je ploeggenoten allemaal en zullen voor je diploma duimen.

Ingezonden door Jordy Spoelder

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties