Interview dat vertrouwen moet geven

0
97

Sparta heeft al meer dan 5.000 seizoenkaarten verkocht (de teller staat inmiddels zelfs op een kleine 6.000, red.) en de club stevent af op een record aantal verkochte seizoenkaarten. Sparta denkt er 8.000 gaan te verkopen.

Onder meer daarom moet het stadion groter worden. En misschien nog wel belangrijker: De businessruimtes hebben een update nodig, want er is inmiddels een wachtlijst voor sponsorboxen. En iedereen weet is dat nee- verkopen erg pijnlijk is. Iets van gemiste inkomsten. Zeker omdat dit alles de begroting niet verder kan laten stijgen.

Om dit wel voor elkaar te boksen zijn er een paar zaken nodig. Daar is het de laatste tijd behoorlijk stil over geweest:

  • De verbouwing van Terbregge. Dit omdat Sparta (selectie + jeugdopleiding) weer in het Noordoosten van de stad kan laten trainen.
  • De financiering voor de verbouwing van het stadion.

Voor wat betreft dat laatste kunnen we ons herinneren dat we een aantal visuals gezien hebben. Daarna werd het erg stil. Hoe is het bijvoorbeeld afgelopen met de afwikkeling van de welstandscommissie? We weten het niet. Sparta gaat volgens het interview eerdaags weer het gesprek aan met de gemeente Rotterdam. Hoe de zaken rondom de besprekingen met de RV & AV lopen staat niet in het interview. Dit is wel interessant omdat in de wandelgangen ‘één Sparta’ niet van de grond lijkt te komen. Ondanks dat Henk van Stee dat zo graag zo willen. Hij sprak dat uit op de forumavond van vorig seizoen in het supportershome. Uit gesprekken die de redactieleden met meerdere mensen binnen de club heeft, lijkt het erop dat ego’s soms voor het clubbelang gaan.

Het interview gaat verder in op het spelersbudget. Volgens Manfred Laros is dat concurrerend genoeg om te overleven in de eredivisie. De 3,8 miljoen, waaruit het eerste elftal en jong Sparta betaald moeten worden, is inmiddels door Henk van Stee geheel gespendeerd. Laros vindt dat dit overleven het liefst rechtstreeks moet. Daarmee wordt gesuggereerd dat overleven door nacompetitie te spelen ook een optie is. Uiteraard niet de voorkeursoptie. Hiervan uit straalt wat minder vertrouwen. Of zou dit duiden op het spreekwoordelijk “indekken” voor het ergste scenario. Helaas wordt er niet doorgevraagd in het interview, zodat er de nodige vraagtekens ontstaan.

Uiteraard kunnen transfers van Veldwijk en Dervisoglu nog de nodige centen in de kassa doen laten rinkelen. Mochten er in de transferwindow nog spelers verkocht worden, dan veranderd de situatie en moet hier weer op geanticipeerd worden. Al met al: voor nu geen geld om nieuwe spelers aan te trekken. Als er verkocht wordt dan weer wel.

Al met al, heeft het AD/RD een interview geplaatst, wat ook in de niet al te kritische Spartaan geplaatst had kunnen worden. Maar goed, tegenwoordig is het niet anders. Journalisten die te kritisch zijn krijgen geen interviews en daarmee wordt de journalist brodeloos en lezen wij helemaal niets meer terug in de krant. En dat zou ook zonde zijn.

Wil je het artikel in zijn geheel lezen, dan adviseren we je een abonnement te nemen op het AD/RD. Heb je de Volkskrant, Trouw, de PZC, Het Brabants Dagblad of een andere krant van de Persgroep Nederland. Lees dan het artikel dan via Topics

Noot van de redactie: Vanuit het bestuur van de RV & AV is n.a.v. bovenstaande een reactie binnen gekomen. In dit stuk wordt men enige verbazing naar ons artikel gekeken omdat er inmiddels constructieve en goede afspraken zijn gemaakt met de BVO.

Men geeft aan dat er met de BVO inmiddels goede afspraken zijn gemaakt m.b.t. ‘overdracht Terbregge’. Daarbij zijn bij de laatste thuis wedstrijd tegen de Graafschap ‘officieel’ documenten ondertekend door de voorzitter en vice-voorzitter van de RV&AV waarin dit is bekrachtigd.

Ook wordt ITWM er op gewezen dat er open gesprekken plaats vinden om na aankomend seizoen de RV&AV en BVO jeugd beter te integreren. We gaan het zien!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties