Sparta Rotterdam heeft een akkoord bereikt met Maurice Steijn over een tweejarig contract voor de functie van hoofdtrainer. De 48-jarige Hagenaar zal per 1 juli de leiding krijgen over de A-selectie van de Kasteelclub. 

Algemeen Directeur Manfred Laros over het traject dat Sparta heeft bewandeld voor de keuze van de nieuwe hoofdtrainer. “Gerard Nijkamp en ikzelf hebben een zorgvuldig proces doorlopen. Onderdeel van dat proces is elke kandidaat duidelijk maken waar de club voor staat, wat we van een hoofdtrainer verlangen en ook wat de hoofdtrainer bij de club mag verwachten. Met deze aanstelling wil Sparta Rotterdam duidelijkheid verschaffen aan onze supporters, sponsors en organisatie. Let wel; de focus, aandacht én facilitering staan de komende maanden uitsluitend in het teken van de sportieve steun aan Henk Fraser, zijn staf en uiteraard de spelersgroep. We hebben bijna vier jaar met elkaar samengewerkt en dat is tot op heden heel succesvol geweest. Iedereen wil dit in mei op een goede manier met elkaar afsluiten.”

Sparta’s Technisch Directeur Gerard Nijkamp over de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer: “Maurice Steijn stond op onze shortlist met mogelijke kandidaten waarmee we in gesprek zijn gegaan. In het verleden heb ik al vaker met Maurice gesproken en in die gesprekken had ik al een goede indruk gekregen. Dat gevoel is in de gesprekken die wij met hem hebben gevoerd alleen maar beter geworden. Bij een club als Sparta past een gezonde dosis druk, maar dat kan soms ook opgevoerd worden. Maurice heeft daar ervaring mee en loopt niet weg voor een uitdaging. Daarnaast hebben we uiteraard ook gesproken over alle andere zaken die voor Sparta van belang zijn. In die gesprekken heb je het dan ook over alle facetten die bij het hoofdtrainerschap horen, maar ook de scouting, de jeugdopleiding, de beloften in de Tweede Divisie en de instroom van talentvolle jeugdspelers in de A-selectie zijn onderwerp van gesprek. We zaten daarmee veelal op de juiste golflengte en dat sterkt ons in de overtuiging dat Maurice de juiste man is om vanaf komend seizoen hoofdtrainer te worden van Sparta.”

Positief gevoel
Sparta’s toekomstig trainer kijkt uit naar de samenwerking: “We zijn de afgelopen periode met elkaar in gesprek geraakt. We hebben lange gesprekken gevoerd over vele uiteenlopen zaken, van de identiteit van de club, de structuur, tot de mogelijkheden en doelstellingen. Daarin zijn we zeer constructief en voortvarend van start gegaan en dat heeft uiteindelijk geleid tot een overeenkomst voor twee jaar.” Het positieve gevoel heeft de overhand bij Steijn en ziet uit naar mogelijkheden die de club biedt om met elkaar succesvol te zijn. “Ik heb er heel veel zin in om per 1 juli te starten. De prioriteit van de gehele club moet nu liggen bij het huidige team en de huidige staf. Zij moeten zich optimaal kunnen richten op het slot van dit seizoen.”

Achtergrond
Maurice Steijn speelde zelf in het betaalde voetbal voor ADO Den Haag en NAC Breda. In totaal speelde hij 134 wedstrijden waarin hij 7 doelpunten scoorde. Bij de club uit zijn geboortestad begon Steijn ook zijn trainersloopbaan. Eerst als assistent bij ADO Den Haag en via de jeugdopleiding en een interimperiode werd hij eindverantwoordelijk voor het eerste elftal in de periode 2011 – 2014, waarna hij uiteindelijk werd opgevolgd door Henk Fraser. Vanaf 2014 tot 2019 werkte Maurice Steijn als hoofdtrainer bij VVV-Venlo waarmee hij in 2017 kampioen werd van de Keuken Kampioen Divisie. In datzelfde jaar ontving hij ook de Gouden Stier voor beste trainer en de Rinus Michels Award. Na twee succesvolle Eredivisiejaren in Venlo vertrok hij voor een buitenlands avontuur naar de Verenigde Arabische Emiraten waar hij bij Al-Wahda FC de opvolger was van Henk ten Cate. Vorig seizoen was hij trainer van NAC Breda en vanaf 1 juli a.s. van Sparta Rotterdam. 

Bron: Sparta – Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
224 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties