Meer dan 97 procent van de mensen verliest geld wanneer ze online gokken, wat een verschrikkelijke statistiek is. Je wilt natuurlijk liever horen bij de drie procent die wel geld verdienen als je geld inzet op de wedstrijden van Sparta bij een van de beste online casino’s voor Nederlandse gokkers. Je kunt dit doen met behulp van value betting, waarover je in dit artikel meer kunt lezen. 

Simpel gezegd, value betting is wedden op een uitkomst waarbij de kansen lager hadden moeten zijn dan wat de bookmaker biedt. Maar hoe ontstaat zo’n waarde? Eerst gebruiken we het voorbeeld van een toss. Een toss met munten heeft slechts twee uitkomsten, kop of munt, een kans van 50/50 dat een van de twee uitkomsten plaatsvindt, oftewel 2,00 in decimale noteringen. Maar laten we zeggen dat de kansen 2,20 zijn voor munt en 1,80 voor kop. In dit scenario zou je uiteraard wedden op munt, omdat er een 50/50 kans is op beide uitkomsten en je meer geld gaat verdienen als het op munt eindigt. Dus laten we zeggen dat we 10 euro inzetten op munt. Dit betekent dat elke keer dat het op kop landt, je 10 euro verliest, maar voor elke keer dat het op munt landt, verdien je 12 euro.

Vanaf hier kun je een slechte reeks maken en 10 keer op rij verliezen, waarbij je 100 euro verliest, of natuurlijk kan het tegenovergestelde gebeuren en je wint 120 euro. Maar hoe vaker je het opgooit, hoe groter de kans dat de worpen steeds dichter bij 50/50 komen. En omdat je dat kleine voordeel hebt, zal het na verloop van tijd in grote winsten veranderen, vooral als je je inzet verhoogt! Dit is dus value betting.

Maar hoe werkt value betting dan in voetbalweddenschappen? Nou, precies hetzelfde principe is van toepassing op als je gokt op de wedstrijden van Sparta! Laten we zeggen dat het de laatste wedstrijd van het seizoen Sparta Rotterdam tegen PEC Zwolle is. De kans is 2,0 voor Sparta om te winnen. Maar vlak voordat de wedstrijd begint, raken twee van de beste spelers van PEC geblesseerd en kunnen ze niet spelen, waardoor de kans op een overwinning van Sparta drastisch daalt, tot ongeveer 1,60. Dit is goed nieuws voor een gokker die gebruik maakt van value betting, want er zijn zoveel bookmakers die te laat zijn om hun kansen bij te werken, wat betekent dat je zou kunnen wedden op een overwinning van Sparta met een notering van 2,0, terwijl de echte kansen 1,60 zijn! Stel je nu eens voor dat je elke dag 50 tot 100 van dit soort weddenschappen krijgt, je kunt dan dus flink wat geld verdienen met behulp van value betting. 

Helaas kan het flink wat werk zijn om constant hier op te letten om alle value betting weddenschappen te vinden. Daarom kan het beter zijn om software te gebruiken hiervoor. Dit programma zal dan al het werk voor je doen zodat je zelf alleen maar weddenschappen hoeft te plaatsen op bijvoorbeeld de wedstrijden van Sparta. De software berekent de daadwerkelijke kansen van een voetbalwedstrijd en geeft je vervolgens een seintje als het ziet dat de bookmakers fouten maken. Deze fouten kun je vervolgens exploiteren door een weddenschap te plaatsen. 

Dit kun je dus doen bij de wedstrijden van je favoriete club Sparta Rotterdam, maar het is ook zeker verstandig om verder te kijken. Bij veel andere teams kun je hier namelijk ook van profiteren, terwijl het ook nog eens mogelijk is om value betting in te zetten in andere sporten. Hierbij kun je onder meer denken aan tennis, ijshockey en basketbal. Door dit te doen, kun je zomaar elk weekend flink wat extra geld verdienen met behulp van value betting!