Sparta is gedegradeerd

Aldus de titel van het ITWM topic met wellicht de meeste reacties ooit. Het waren 2016 reacties toen ik ze van het net plukte (een mooi jaar trouwens). Daarna rees het totaal nog even naar 2019 (dat misschien ook een mooi jaargaat worden).

Veel tekst in deze bijdrage, maar wel van de ITWM forumleden zelf. Geen opsmuk, gewoon veel gedeelde bijdragen die in een verhaallijn zijn geplaatst. Hoewel sociale media doorgaans meer uitgaat van “zenden”, is dit een poging tot “ontvangen”.

Een belangrijke conclusie is wel te trekken op basis van alle reacties. De onderstaande samenvatting bevat de bijdragen van bijna 150 verschillende mensen. En zoals jullie kunnen lezen, hebben die allemaal een idee wat Sparta kan/moet zijn. Bovendien zijn al die mensen prima in staat om hun gedachten te formuleren. Het aantal forumleden ligt nog veel hoger dan 150, want in de 72 uur na de degradatie waren er genoeg nog te ziek voor het plaatsen van reacties. Ideeën voor scouting kunnen sinds kort naar gerardvanrijk@kpnplanet.nl. Mijn conclusie: gebruik de forumleden. ITWM en de vereniging de Sparta Supporter moeten van het bestuur op regelmatige basis keuzes voorgeschoteld krijgen over supporterszaken. Als we kennis over scouting gaan crowdsourcen, dan ook kennis over supportersreizen, sfeeracties, catering, verwelkoming uitsupporters etc. Een simpel e-mailadres is al een begin.

Noot van de schrijver:reacties zijn gegroepeerd naar Schuld en Boete(verleden), Pijn en Verzaken (heden) en Hoop en Liefde (toekomst). Reacties zijn daarbinnen nog enigszins op inhoud gesorteerd. Stukken over de veldinvasie heb ik niet opgenomen. Soms staat er een “[red. ]” toevoeging om dingen te verduidelijken, maar verder zijn de teksten gewoon de originele teksten. Excuses bij voorbaat als ik belangrijke zaken heb weggelaten. Had ik ook gewoon “Disqus Digest” kunnen gebruiken? Jawel, maar dat is toch niet hetzelfde als onderstaande samenvatting.

De originele lijst met reacties zou trouwens gewoon op behangpapier mogen worden geprint en in het hoofdgebouw aan de muur mogen worden gehangen. Net zo lang tot we weer in de eredivisie spelen, of misschien überhaupt wel jaren nog hierna.


Schuld en Boete (verleden)

ReneBoezaard: Dit was het slechtste team ooit. Wat een treurnis. Wanbeleid wordt afgestraft [red. 1e reactie van de 2016]

Hugo Worst: Ja en skyboxen. Veel skyboxen. Dan komt het allemaal vanzelf goed aldus de incompetente bestuursleden.

Buitenhof: We weten nu de oorzaak van de degradatie: Sparta-voorzitter Westerhof: ‘Niet per ongeluk gedegradeerd’. Het was dus Expres

shaggyarsenal den: Laros ,is dat dezelfde meneer die dinsdag met meerdere mensen een slecht nieuws gesprek gaat voeren?…. Mocht je dat correct technisch gezien achterwege laten wil ik je even herinneren aan je RBC periode en jou persoonlijk willen complimenteren met het daar door jou gevoerde beleid

GuesWho: Er is veel leergeld betaald na de 2 vorige Degradaties. Echter niet genoeg dat blijkt uit de antwoorden van Westerhof. Oer-Spartanen van weleer zouden grof gaan geschut gebruiken na deze grootste schande en schade aller tijden aan de Club toe gebracht. En dan nog op deze manier Rijnmond TV antwoord geven

JB Ruud: 2 Weinig keuzevrijheid [red. voor sponsors] aan maar dat begrijp jij toch niet…. We sponsoren Sparta nog met de zaak omdat het aan de oude eigenaar is beloofd op zijn sterfbed. Niet omdat we het toevallig een keuze vinden of omdat we het eens zijn met alles dat er bij Sparta is gebeurd.

Jaap ITWM modDikkiedik: De fouten over het delen van de technische macht zijn toegegeven en gecorrigeerd. Je kan wellicht zeggen dat dit te laat is gebeurd, maar niet dat men niets geleerd heeft. Ik vond het lerend vermogen ten tijden van Peter vd Burg, Bonthuis en Vloet allemaal een stuk minder.

Dikkiedik Henk Kaptein: Dat ze door zijn gegaan met Pastoor ksn je uit het interview halen tussen Laros en van Os. Laros zegt het niet concreet, maar ik maakte uit zijn antwoord op dat ze bang waren dat Pastoor op zou stappen en dan hadden ze gelijk een vet probleem. Trainer en TD weg. Zie hier weer de besluiteloosheid. Een echte manager met verstand van voetbalzaken had Pastoor gewieberd. Zo goed ging het immers niet.

Davidoff: Er is echter wel iets waar ik mij ernstig zorgen om maak, namelijk ene meneer Westerhof.… zou moorden voor het beleid wat Excelsior Rotterdam heeft…. door een godswonder [red. in 2017] erin gebleven op doelsaldo, waarna iedereen met gezond verstand akte zou nemen van deze enorme waarschuwing. Maar nee hoor, het resultaat was dat er nog slechtere spelers binnengehaald worden….

Theo1 T-rex: Het aantrekken van Fraser en de gebrekkige communicatie daar om heen heeft sowieso een negatieve rol gespeeld. Advocaat en zijn staf voelde zich gepasseerd en dat helpt nooit met de motivatie. Plus dat het Fraser de kop kostte bij Vitesse met weer als gevolg de 7-0

JB Fabulous75: Laros heeft niet gezorgd dat de financiën op orde zijn. Onder zijn directie zijn miljoenen euro’s verkwist. Zonder Laros en consorten zou Sparta er financieel en sportief beter voor staan dan nu.

Fabulous75 JB: Welke goede kandidaten zijn er dan om Laros te vervangen?

T-rex Fabulous75: Flauwekul. Hopeloos gefaald [red. Laros] Zelf het aantrekken van Fraser als trainer – zondermeer een goede trainer – is een complete misser. Veel te duur voor een JPL team. Zonder kwaliteit in de selectie kan geen enkele trainer er iets van maken. …. Het momentum is verkloot.

King P88gba RWGladiator: De fout ligt niet bij Pastoor of Advocaat alleen. Ook niet alleen bij de directie. De fout ligt bij de onnodige degradatie in 2010 door het aantrekken van Adelaar een jaar eerder. Na die degradatie is er door de financiële problemen op alle gebieden bezuinigd. Dat maak je niet goed binnen een jaar eredivisie.

Hemmie Sparta kaatsheuvel: Niet waar [red. dat het al drie jaar belabberd is], twee jaar geleden werden we kampioen.

King P88gba: Pastoor kreeg een half budget. Ze [red. bestuur] hebben gegokt en verloren.

Piere la Maire: Nee, Pastoor werd met voorbedachte rade het diepe ingegooid, zonder trap om er uit te komen, en het bestuur wachtte geduldig tot hij kopje onder ging. Toen zag de ijdele voorzitter zijn kans schoon om weer eens wat publiciteit te genereren, en haalde de onbetrouwbare Advocaat – ga het eens navragen bij ADO, voordat die zijn grote liefde in de steek liet, zadelde hij [red. Advocaat] ze op met Jan Pipo Petrovic – op.

D.Blind: Wat heeft dat bestuur nou gepresteerd? In die drie seizoenen? Niks. Per toeval werden we kampioen. Door Pastoor. Er zou worden doorgeselecteerd dit seizoen…. Pastoor is bedonderd geworden. Hij had de toezegging maar puntje bij paaltje kreeg hij geen budget…hoor het hem nog zeggen in augustus in Oostemrijk.

thevoicevanzelzate: Oorzaak? Al veel geconcludeerd: Bestuur en directie hebben verzuimd medio vorig jaar -nadat we met veel geluk op het nippertje aan degradatie waren ontsnapt- de taken van Pastoor te ontvlechten! Best een aardige trainer, maar een zwak technisch manager die busladingen middelmaat en minder naar het Kasteel haalde.

JB: Uiteindelijk te weinig om de schade aangebracht aan het begin van het seizoen te repareren. Dat moet de directie zich aanrekenen. Je gaat met een slechte selectie het seizoen in en daarna is het niet meer goed te maken. Alle mooie verhalen van zogenaamd positieve mensen ten spijt. Ze hebben hun ogen gesloten voor de realiteit en zijn in een soort droomwereld gaan leven. Een droomwereld waarin Volas, Dougall en Fisher tot eredivisiewaardige spelers werden benoemd.

Shift: Wanbeleid vorige zomer. Van de spelers die toen door Alex Pastoor, met de zegen van Laros en Westerhof, zijn gehaald, waren de volgende spelers echt heel slecht (en de meeste inmiddels al vertrokken):- Holst (DEN), – Dobson (ENG), – Bambock (FRA), – Volas (SLO), – Marfelt (DEN), Proschwitz (DUI) Deze nieuwe spelers voldeden in meer of mindere mate:- Muhren – Chabot (DUI) – Fischer – Nienhuis

MichielHerle Shift: Helaas is het merendeel van het geld van Dumfries en van Drongelen in de 6 na de winterstop gehuurde spelers en de technische staf gaan zitten. Ik schat €1.5-2 mln. Pastoor gaf 4 ton uit aan spelers die niet voldeden.

JB King P88gba: Je weet dat Pogba zijn contract bij Sparta heeft ingeleverd omdat een zekere persoon Volas een betere spits vond? Hij [red. Pastoor] wilde alleen maar goedkope onbekende spelers die hij dan allemaal met grote winsten ging doorverkopen. Was net een marktkoopman handelend in rotzooi die hoopt dat er een keer een gouden greep tussen zit.

Jaapxx Rob Laanen: ik geloof niet dat het aan een ’te weinig geld voor de spelers’ ligt. Ik denk juist dat we af moeten van die wagonladingen broodvoetballers die straks weer transfervrij komen voorrijden. …. Je moet je vooral afvragen waarom onze spelers elke wedstrijd minder werden, van de keeper tot de spits. Van Stee gaat denk ik grotendeels verder met de jeugd. Hij moet wel, maar een paar jaar geleden zijn onze vrienden uit Zuid er ook zo weer bovenop gekomen.

M Meule Turbo: onze club is in de laatste 10 12 jaar afgegleden naar structureel in de kelder voetballen en daar hoort dat nou eenmaal bij wat je opnoemt.heb je te danken aan al die fantasten van de afgelopen jaren.

cvetkov: Ik heb de indruk dat de jeugdopleiding iets te veel zaalvoetballers oplevert en te weinig Breuers of De Wolfs.

Henk Kaptein HansReitzema: Na het kampioensjaar, hadden wij met onze begroting er zeker acht of negen kunnen vervangen, inclusief afkoop van contracten. [red. zou mooi zijn om dat terug te zien op de begroting van toen]…. Ik heb echter geen zin om straks ongemeend positief te zijn over het derde of vierde garnituur spelers, waar Henk van Stee en Fräser mee gaan komen…..Ik ben er namelijk van overtuigd dat er op dit moment nog een hoop lijken in de kast liggen, die men uit angst voor de guillotine, nu verzwijgt.

Lars Bieze: Vond ik Dougall al de zwakste speler van het Nederlands betaald voetbal…. Had Dobson desnoods gehouden. Die was echt niet minder dan Dougall.

JanRdam Wolf: We togen vol vertrouwen en nieuwsgierig naar Venlo voor de eerste wedstrijd van het afgelopen seizoen. Daar zagen we gelijk al, dat er niets veranderd was.

King P88gba RWGladiator: Ja dat geld hebben ze voor Pastoor nog verborgen kunnen houden.Vervolgens hebben ze het aan Dicky gegeven en die kwam met Friday, Dos Santos en Nelom aankakken. Vergat Kramer te wisselen in een frustrerende wedstrijd en stuurde Huth naar huis waardoor we met die rooie dikke als keeper eindigde.

JB krampus1888: Precies. Het verhaal dat al die klunzen niets gekost hebben heb ik vanaf het begin niet aangenomen. De Volasjes, Bambockjes, Pinteauxtjes en Marfeltjes hebben handen vol geld gekost.

King P88gba: Las net dat via Rijnmond was uitgelekt dat de operatie Advocaat met zijn fantastische aanwinsten 1,5 miljoen heeft gekost.

ron essen King P88gba: Dick zei het is teveel van hetzelfde. Hallo Dick daar ben jij op zeker ook verantwoordelijk voor.

JB RWGladiator: Heb jij wel eens een dubbeltje vanzelf een kwartje zien worden? Ik nog nooit. Het stuitende is dat allerlei mensen nog helemaal mee gingen in die lege verhalen. Ze wisten het allemaal beter als je ze moest geloven en gewone supporters zoals West, Slide, Titanic, Ron Essen, WilliamV en jij en ik waren gek volgens hun.

Noordereiland1888 JB: probleem was dat we in 2015-2016 wel zeker dubbeltjes in kwartjes hebben zien veranderen. Dat is de keerzijde geweest van dat prachtige jaar. Dat heeft de huidige blaren opgeleverd

JB King P88gba: De man [red. Pastoor] heeft technisch helemaal geen inzicht of een netwerk. Het enige waar hij altijd mee aan kwam waren vage spelers uit de buitenlandse amateurklasse die hij getipt had gekregen door zaakwaarnemers.

King P88gba JB: Eens en dat kwam mede omdat na zes jaar JL de scouting de nek was omgedraaid en een dubbelfunctie financieel gezien het beste was.

Horst Tappert: Er moest 1 ding gebeuren. Los dat sparta n ruk seizoen heeft gedraaid. ” Sparta eruit” . Heb Gudde meegemaakt als vader van 1 van zn zoons op de tribune bij mijn lokale clubje. ‘ hoop dat sparta eeuwig in de juup blijft. Ere is slecht voor fey , talenten en voor exc, concurrentie.

Turbo: We weten allemaal wat Gudde in het verleden over Sparta heeft gezegd en laat hij nu toevallig de baas van de KNVB zijn.

Henk Kaptein JanRdam: Een korte samenvatting van wat slechts enkele supporters hier ook gedurende twee seizoenen lang hebben gesignaleerd, maar voor azijnzeikers werden uitgemaakt die vele positieve mensen van deze site hebben afgejaagd.


Pijn en Verzaken(heden)

Sparta Nar DCdB: Voor mij waren ook de laatste twee wedstrijden onverklaarbaar. Het spel van Sparta, de scheidsrechterlijke dwalingen, de pers die al scheen te weten dat Emmen ging promoveren…. Heel veel was raar.

King P88gba Ruud: Hahaha Dick is een ramp. Hou erover op. Van Moorsel was volgens mij ook niet fit vandaag. Anderhalve week geleden begon hij met Brogno, drie dagen later met Alhaft, die dagen daarna met Verhaar en nu weer Spierings en Duarte op de flanken. Gaat nergens over.

Draat Thomas: De opstelling is toch echt door Advocaat gemaakt. Die heeft gekozen voor Dougall en Floranus en Holst en Nelom op de bank gezet.

Marcel van A Allez OM: Nelom had gewoon linksback moeten staan en Dougall naar t midden en dan Paco er ook niet in en een brutaal ventje op t midden Veenhoven of zo. Ik zit nog ff naar die 1-1 te kijken maar Paco loopt totaal niet mee met zijn man. Sjokt er achteraan.

rotterdam[west]: De 6 huur spelers hebben ook Advocaat in de steek gelaten…. En dan kunnen we het over de KNVB MAFFIA[gudde en zijn bende hebben]

Ruud rotterdam[west]: Sparta is gewoon niet eerlijk geweest met de informatie over Huth. Huth was helemaal niet geblesseerd maar wilde niet op de bank zitten toen Advocaat besloot om tegen Dordrecht Roy op te stellen. Hierop heeft Sparta besloten om hem per direct terug te sturen naar zijn club.

Andre_Trotterdam[west]: Maar nog effe over die opstelling van gisteren. Daar klopte geen hol van. 2 man aan de zijkanten (Spierings en Duarte) die daar totaal niet horen. Ze kropen iedere keer naar binnen want dat is hun natuur met als gevolg dat er geen afspeelmogelijkheden waren op de flanken. Dat is gewoon keihard falen van het cocktail trio. Onbegrijpelijk en onvergeeflijk. Met een normale opstelling en vleugelaanvallers had je het eruit gesleept want die backs van Emmen waren de zwakke schakels.

Lars Bieze JanRdam: Je kunt Advocaat dit ook gewoon verwijten… Holst speelde de laatste tijd ook dramatisch maar had die er dan maar weer op rechts in gezet en Floranus op links.

Heavy Strijkplank: [red. DA] zich te vaak te negatief over de groep uitgelaten. Te weinig met vaste groep gespeeld. Dit is slecht voor het zelfvertrouwen.

HansGspartaam: Juist, Advocaat heeft zijn spelers alleen maar kapot gemaakt en het zelfs in een thuiswedstrijd niet heeft aangedurfd om jongens als Dervisoglu(vanaf het begin) en Harraoui op te stellen. Angst is een slechte raadgever meneer Advocaat.Ik ben blij dat u bent opgerot.!!

Nico Pijpers: Kan het nog niet begrijpen in het begin was Emmen rijp voor de slachtbank maar ik zag Sparta steeds weer verder weg zakken….En het werdt maar steeds slechter en dan die makkelijke weg gegeven 1-2hoe dom kan je zijn weer een weg gegeven Goal ….Toen zat ik in me auto ik kon me niet meer in houden van de spanning en barste in tranen uit en riep waarom nou weer .

JanRdam De Titanic….: En toch is het zo zonde. Beter hadden ze als Eredivisieclub orde op zaken gesteld.Heb nu een aantal keer die gelijkmaker gezien. Onbegrijpelijk, dat dit een een moment uit een wedstrijd in het betaalde voetbal is.

joseph van der meer: En wie was die Spartaan die op de doellijn stond te kijken naar het eerste doelpunt van Emmen zonder een poot uit te steken? Als aan de grond genageld. [red. Floranus]

rotterdam[west] spartavlaardingen: Spierings dacht dat de wedstrijd klaar was na zijn 1-0 en heeft niks meer laten zien.

prinsenland: Het schijn verdedigen van Fred Friday was een grote schande !!

Samson: Degraderen “op z’n Spartaans”. Wat een schande.

DJ Samson: Oppleuren op zijn Spartaans. Dat mag Van Moorsel doen. Met dit soort spelers moeten we gewoon nooit meer aan de slag.

Marcel vak 12 Samson: Heel Sparta was zeker in de 2e helft geen schim meer van wat ze kunnen. Ik heb geen idee wat erin die koppies is gebeurd maar het leek wel of ze er niks meer van konden. Heel triest eigenlijk.

SpartaLeonidas Samson: Heb het net drie keer achter elkaar afgespeeld, bizar. Hij [red. van Moorsel] laat die nr 20 gewoon lopen, doet niet eens moeite om slechts een klein beetje aan te zetten. In het stadion was ik meer gefocust op Dougall die kinderlijk werd uitgespeeld..

Fan: Ik geloof niet in complottheorieën, maar ook niet in toeval in dit geval. Je zag aan Higler zijn hele houding dat hij geen interesse had in de beelden

Detail Fan: Als je de zaak verliest, zal KNVB Sparta aanklagen voor imagoschade en heb je voor eeuwig een vertroebelde band met elkaar.

Sporza: Heel de wereld vindt het een penalty maar Higler wil een beetje mannelijk voetbal. Waarom dan vervolgens wel alles dood fluiten?

Erik alias Huug de Groot: Tuurlijk. Doordat Veldmate vasthoudt, kan hij Friday bijhouden en de bal spelen. Zou weleens willen weten op welk niveau deze scheidsrechters (Lindhout en Higler) zelf hebben gevoetbald.

Vreemd: KNVB biedt voor 2e maal excuus aan , Larosoke daar doe ik het voor

HansG: En meneer Laros gaan we nog protest aantekenen bij de KNVB???!! Er is een goede advocaat die Feijenoord menig keer heeft geholpen.

Steekpas: Friday 100% penalty. We zijn er niet eens boos meer om. Twee essentiële scheidsrechter fouten. Hoe zou het gegaan zijn, als Ajax of PSV dit overkomen was. Nog afgezien dat dit soort scheidsrechters dan wel even minder stoer gedrag zouden vertonen.

Fan Hugo Derksen: Tsja: Lindhout – Bannink was onvoorzichtig, onbesuisd en buitensporig – maar kon vandaag lekker meedoen en scoren..

Hugo Derksen: nerveuze trekjes en een kinderlijk verweer [red. van Higler] in de trant van ‘ nou wij (?) vonden het geen strafschop’. De meest curieuze uitspraak was wel dat Higler het meteen geen strafschop vondt en Blom ook niet. De verslaggever vraagt vervolgens of het niet zo is dat alleen bij echte twijfelgevallen de beelden geraadpleegd dienen te worden, waarop dit door Higler wordt bevestigd.

Fabulous75: Ben wel benieuwd of Sparta nog stappen gaat ondernemen richting de KNVB. Een flinke financiële compensatie lijkt me minimaal op zijn plaats na het opzichtig falen van de arbitrage.

Daniël: Een vergelijking ter illustratie: wie jarenlang ongezond leeft, komt op een dag op de operatietafel terecht. Dat is een kwestie van eigen schuld. Maar dat wil niet zeggen, dat de behandelend arts er als een dolle op los mag snijden en je vitale organen mag perforeren.

Steekpas Daniël: Bij corners mag iedereen elkaar vasthouden en omtrekken want dat is mannelijk voetbal. We hebben nu het top koppel Higler en Blom…de beelden zien bestuderen van een verdediger die op de achterlijn naast het doel gepasseerd is en in wanhoop de aanvaller aan de arm trekkend 90 graden uit balans brengt… Dat moet Sparta op zijn minst eisen. Ik denk dat er een ontluisterend verwarrend programma uit voort rolt.

Steekpas: Spartanen, we hebben ons opgewonden over Roda en een bal over de lijn en een omgekochte keeper en Demouge etc. Deze twee momenten – een weglopende Lindhout en Higler zijn wat mij betreft vele malen duidelijker en erger. Of zijn we met zijn allen al totaal afgestompt.

Johan 51: Het is balen maar volkomen terecht meeste doelpunten tegen minste voor en een verschrikkelijk slecht elftal.

Theo1: Scheidsrechter kun je onmogelijk verantwoordelijk houden voor het feit dat we na de 1-1 niks meer te vertellen hadden.

De Titanic: We kregen al een extra kans omdat Twente er een nog groter zooitje maakte dan wij. En dan thuis niet kunnen winnen van Dordt en Emmen ? Dan ben je er terecht uit. Heel pijnlijk maar een logisch gevolg van jarenlang technisch wanbeleid…

_Stephan Ome Ko: Afscheid van Breuer werd nog triester toen een laatste rondgang langs het publiek niet door kon wegens idioten op het veld.

Ruud Gert van der Beek: Ach als ik zie wat er de laatste jaren door de gracht loopt moeten we helemaal niet gaan lopen zeuren over Zuidpubliek. Je zou bijna gaan terugverlangen naar de jaren dat we met 3500 man op de tribune zaten.

Jeroen72: Waarom klapten er zoveel mensen toen de spelers hun ronde maakten?

joseph van der meer : Ik als supporter toon respect [red. door te klappen achteraf] voor de spelers die naar mijn mening met inzet gevoetbald hebben en een heel zwaar seizoen achter de rug hebben met talloze tegenslagen, met als z.g. bekroning het onthouden van een terechte strafschop.

MolonLawe Willey: Wat dacht je? En maar schreeuwen Sparta is de club van Rotterdam. Denigrerend Exelcior hoeren noemen, krantenclub. Hoeveel jaar spelen zij nu alweer in de eredivisie?

Berend Thomas: Denk het niet, zag hem nog lopen bij Dordt thuis. Hij stak zelfs een duimpje naar me op na “HuthHuthHuthHuth”. Als ik hem was dan zou ik allang naar Mainz teruggegaan zijn.

DJ Sparta Nar: Dat [red. gelatenheid spelers na afloop] was helaas ook al geen verrassing. Te veel wedstrijden gezien waar de spelers niet eens kapot van het veld gingen, en dan bedoel ik fysiek

Flardinga: Mijn hart huilt maar ik kreeg pas tranen toen ik mijn eigen zoon die zelden een traantje laat zag huilen, een troostende arm, dat raakte mij

spartavlaardingen: Mijn sparta hart huilt ongelooflijk dit. … Dit kost ons zoveel geld weer we liggen al op lichtjaren achter op Heracles en pec….

Ton: Mensen vanuit Sydney..gecondoleerd allemaal….Dan nog wat anders..een vriend van mij mailde Dabney wat ie in godsnaam aan t doen was bij Sparta…t antwoord was typerend..ikn@uk je moeder…..dat nivo heeft Sparta binnen gehaald!!

Nico Pijpers: Ik ben nog nooit zo ten neer geslagen als nu . Hoe lang wordt dit weer jupiler voetbal voor Sparta .

den: omdat ik maar met name mijn maat door een paar lulletjes van 16 wordt uitgemaakt voor zuidpubliek, maat komt al 30/40 jaar bij Sparta dus hheft wel recht van spreken in tegenstelling tot dat zgnwannabe volk

ron essen: Zit op mijn balkon met een biertje..zowel bij mij als de buurvrouw verder op hangt nog steeds de Spartavlag….bestuur trainer en spelers laten Sparta in de steek maar wij als supporters zijn Sparta…iets van houden van.

appieossie: een troost aan de ‘die hard’ Sparta supporters aan ons lag het niet en verdient om te degraderen zeg ik niet …een neerwaartse spiraal heeft ons hard laten vallen en dat doet vertieft veel pijn. Sterkte lieve mensen

Sporza: Lights out, last post: Hulde aan de Spangenaren, het hoekvak, de trommelaars en de voorgangers. Op tijd koppie erbij. Heel het jaar positief, er vol voor gegaan. Spartawaardig. Goed gedaan! Laat je niet uit de tent lokken door een aantal sukkeltjes die zowel bij Emmen uit als nu weer thuis de boel verstieren. Jullie zijn de toekomst. In voor en tegenspoed. Well done!!!!

Williamv : Overigens heeft mijn zoontje wel tranen gelaten…Hij durfde niet meer te kijken en huilde dikke tranen…Ik ook trouwens…

Fred Rohde: Wie niet huilt is geen Spartaan. Wie niet vloekt pol nier. Waarom moet dit ons overkomen. De beste club van Nederland. Shit.

Marcel: Ik ben 44 en heb vanafijn 8e een seizoenskaart. Ik denk dat iedereen die Sparta bezoekt het beste met de club voor heeft. Ik kan niet anders concluderen dan dat het publiek het hele jaar achter het team heeft gestaan. Als de spelers het op de beslissende momenten zo opzichtig af laten weten, begrijp ik de meeste frustratie wel. Geen strijd, passie en inzet. Dat mogen de supporters toch minimaal verwachten? Ik heb niet het idee dat er één speler vanavond wakker ligt.

King P88gba Fonzy: We hebben dezelfde pijn Fonzy. …Je reageert wel daar heb ik respect voor.

Thomas: Mooi was die tijd halverwege de jaren 90 toen we een redelijk stabiele middenmoter waren…De ene keer vind ik het charmant dat bij Sparta altijd wel wat gebeurt maar het zou ook wel eens lekker zijn om een seizoen ala Heracles te draaien…

Noordereiland1888 Thomas: Vanaf 1986 bij sparta, vanaf 1992 seizoenkaart. Heb de lange glijvlucht tussen Hamburg 1985 en Woudestein 2002 dus goed kunnen meemaken.Wat er toen (net zo goed als nu of in de Bonthuis jaren) is misgegaan? Potsierlijke beslissingen van domme bestuurders zonder gevoel voor/ verstand van bvo voetbal. Over geschiedsschrijving: gisteren was onnodig en geflatteerd. Wat je hierboven schrijft: twee normale beslissingen met de VAR en je hebt dit gesprek niet. Kijk ook de 0-1 van ADO – NAC dit jaar eens terug. Check YouTube, ADO-NAC, 35emin, Sadiq en Kanon.

Ernesto Che: voor ongewenste conceptie zijn er pillen voor de volgende morgen, zijn die er ook voor ongewenste degradatie ?

bekerchineesknvb Jaap: “De zinnen verzetten”, heb ik ook net gedaan en 10 km hardgelopen, maar echt kwijt ben ik dat ellendige gevoel niet, vooral die niet gegeven twee strafschoppen door die KNVB-vertegenwoordigers zitten me erg dwars.

flardingabekerchineesknvb: Heb 8km gelopen en ook ik ben dat gevoel niet kwijt, schandalig [red. de penalty’s] is het en Sparta zou er een zaak van moeten maken, je kunt niks winnen maar uit principe!!!

Piet Piraat: Bij mij heeft de acceptatie inmiddels de overhand boven de boosheid/teleurstelling. De deceptie is natuurlijk wel groot. Maar een stuk minder groot dan na Excelsior de vorige keer.

Willey: Mijn vader heeft nog meegemaakt dat Sparta een topclub was in Nederland en was bij het laatste kampioenschap. Ik dat Sparta een subtopper was die af en toe stunten en Europees speelde. Mijn dochters dat Sparta in de top van de jup speelde en af en toe promoveerde. De trend is duidelijk en die gaat niet omhoog maar richting de afgrond

ron essen Nico Pijpers: Zo triest voor al die vrijwilligers die op Terbregge hun benen uit der reet lopen.

Md55jSpartaan: Nu zwaar teleurgesteld en vannacht nauwelijks geslapen, maar dan was ik niet de enige. Ik ben Sparta al meer dan 55 jaar trouw. Bij voor- of tegenspoed. Ik zal naar Sparta blijven komen.

Rob Laanen: Van alles spookt er de hele dag door mijn hoofd. De niet gegeven strafschoppen, spelers die hun hoofd laten hangen, de wanhoop bij de supporters. Dan weer denk ik aan Nico die het zich veel te veel aan trekt, voel ik de tranen van mijn neefje weer op mijn schouders. Denk ik aan de aanvaringen die ik dit seizoen had met RW, RWGladiator, WilliamV en ga zo maar door. Hoe we het ook vaak met elkaar oneens waren, we zitten nu allemaal met hetzelfde verdriet en dezelfde gevoelens van onmacht. Sterkte allemaal.

aadje: Nu naar bed nachtmerrie nog steeds aanwezig, zeker trieste zaak. Kom dit ooit nog goed ?

Daniël Sparta Nar: Dit gevoel zal er nog wel zijn totdat het nieuwe seizoen is begonnen.

Sparta Nar: Ik ben nog steeds super chagrijnig


Hoop en Liefde (toekomst)

Botervloot: Dit…. doet pijn. Koppen omhoog, volgend jaar komen wij terug. Sparta komt altijd boven.

eiluab Piet Piraat: https://twitter.com/BVlietstra/status/99824483551… [red. link naar voor Almere supporters klappende Graafschap supporters, illustratief voor solidariteit die echte supporters voor elkaar kunnen voelen]

Boukhario Marcel vak 12: Marcel, je hebt er geen klote aan maar voor mij ben je de Spartaan van dit seizoen. Vanwege je onverzettelijke optimisme

Marcel vak 12 Ruud: Geloof ik niks van. En al zal het zo zijn dan is het tijd voor iets anders n.l. je bek open doen en je mening koppelen aan de aanschaf van een seizoenkaart. Wie is de baas dan? Wij als fans zijn de baas. alleen begrijpen wij dat niet.

DannyNL Marcel vak 12: Ik denk dat jij zo rond mijn leeftijd zit (ben 51) dus hebben wij nog de tijd meegemaakt dat Sparta een echte vereniging was die hun supporters waardeerden en waar spelers nog met echte trots en clubliefde voor Sparta speelden. Tegenwoordig is Sparta een bedrijf die supporters als noodzakelijk kwaad zien of als duur betalende decorstukken op de tribunes die mede het salaris bijeenbrengen van spelers die geen trots en clubliefde hebben maar slechts passerende werknemers zijn.

Ben T-rex: Laat me niet lachen Jo …er zitten een paar rand debielen boven in dat kantoor. Je kan je eigen wel druk maken. Maar ik laat het los .Volgend jaar weer gemakje kijken op vrijdag

Bo King P88gba: Ik moet 2,5 uur rijzen naar Sparta. Dus de vrijdagavond gaat hem niet meer worden

Jaap ITWM mod De Titanic….: Zelf hoop ik weer zo’n kaart voor twee seizoen waar je bijvoorbeeld play-offs, beker en eventueel een seizoen eredivisie voor kan hebben. Dat laatste is geen zekerheidje, maar wel een leuke optie bij de aanschaf van je SCC.

Jaap ITWM mod Turbo: Als je je te lang in je eigen ellende laat zitten volgt zelfmedelijden en berusting. Dat is nog veel erger en gaat tot helemaal niets leiden. En Fox opzeggen? Doe ik morgen. Mijn bespaarde centen kan ik beter besteden door het bezoeken van uitwedstrijden.

Andre_Tcvetkov: Ik baal ook van die vrijdagavond. Mijn vrouw werkt 3 van de 4 vrijdagavonden en dan ben ik bij de kids. Mijn zoontje had afgelopen jaar een seizoenskaart maar vrijdagavond 20.00 is gewoon te laat als hij zelf 8.30 de volgende dag moet voetballen.

Sparta Gerard Rotterdam: Nu tijd voor nieuwe opbouw, positieve supportersacties. Bij voor en tegenspoed. SP AR TA

King P88gba: Sparta is cult.

Ome Ko: Kom net in het centrum het supportersteam tegen die terug zijn van de roparun. Zegt een mevrouw: “Wij zijn de echte helden”. Ik denk dat ze gelijk heeft.

Martien Mozes Henk Valk: Dan is het tijd voor de supporters om hem een spiegel voor te houden en een paar regels te noemen van het clublied; bij voor of tegenspoed!

SRSlide: Ik wil graag mijn seizoenkaart snel verlengen, als een soort van therapeutisch symbool.

Turbo kevie – Sparta1888: Kun je alleen doen als het voor 1 jaar is. Nu Nec niet is gepromoveerd gaan ze alsnog voor een fooi weg en moet NEC de helft achteruit in spelersbegroting

T-rex: Waarom lukt het Excelsior wel om met relatief onbekende trainers steeds succes te hebben, een eredivisiewaardig elftal op te stellen en te presteren en waarom lukt ons dat jaar na jaar niet? We zijn nu echt de derde club van Rotterdam.

Speyside: Ze moeten nu onderhand echt naar een model als Excelsior met jongens als de Haan en Gudde aan het roer, gasten die verstand hebben van voetbal. Als we voort blijven borduren met ouwe kakkers als Westerhof dan sterft Sparta een langzame dood.

Hans Sonneveld: Goed beleid gaat komen met echte gescoute spelers die het verdienen om in Sparta 1 te komen.

Detail cvetkov: Als je het hebt over nul ervaring in de Eerste divisie, dan kan je dat ook zeggen van onze trainer. Die heeft ten opzichte van Pusic, Molenaar en ook Hake, De Gier geen Eerste divisie ervaring.

DDN Detail: Roda een stabiele organisatie? Onder welke steen heb jij gelegen:-). Die komen elk jaar 3 mio te kort. Geen eigen jeugd. Absoluut geen toekomst in Kerkrade. Cambuur, Twente, NEC en Sparta, allemaal gelijke kansen.

DDN cvetkov: Sparta heeft als enige een positief eigen vermogen en een positieve exploitatie. Daarnaast zijn trainer en TD al bekend. In mindere mate profiteren we denk ik ook van een eigen jeugd opleiding. Top 3 moet kunnen.

Jasperkoog De Titanic….: Toch heb ik het idee dat de puinhoop momenteel wat minder is dan destijds en dat verlicht mijn kater iets.Toen gingen we met een dramatische selectie en trainer Jan Everse de Jupiler League in, 0,0 voorbereid op wat er komen ging. Nu kunnen de

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties