We gaan ons opmaken voor de laatste twee speelrondes van de reguliere competitie. Sparta blijft hoe dan ook tot en met speelronde 34 in de strijd om Europees voetbal. Dat is geweldig. En hoe mooi is het plaatje boven deze kop wel niet? Als het zo blijft, dan krijgen we op 19 mei dus de enige echte derby van Nederland.

Hup Feyenoord hup!

Toegegeven, rare tussenkop Spartanen. Maar komende donderdag is het zover. We zijn dan niet alleen voor Sparta. We hopen ook van harte dat Feyenoord zal winnen in Almelo! Sterker nog. Als Sparta en Feyenoord donderdag allebei winnen kunnen we ons vrijwel zeker gaan opmaken voor de play-offs. Dan kunnen alleen doelsaldo-wonderen het feestje nog verstieren. Het is wel zeer optimistisch vooruit dromen. De kans dat het zinderend spannend wordt in speelronde 34 is een stuk groter. Utrecht blijft donderdag op Het Kasteel ten slotte de favoriet. En dat dit matige Feyenoord zomaar wint van Heracles is ook verre van een zekerheidje.

Zuid moet eruit!

Nadat we één donderdag een klein beetje voor de Zuiderlingen zijn, hopen we daarna op de enige echte stadsderby van Nederland. Eén wedstrijd. In De Kuip. Sparta vliegt eruit. Of Feyenoord. En mocht Sparta de club uit Zuid eruit knikkeren, dan staat één alles-of-niets uitwedstrijd tegen Utrecht of Groningen op het programma. Daar staat dan ee nticket voor Europees voetbal op het spel. Deelname aan de tweede ronde van de Conference League. Zover is het nog lang niet. Maar het kan.

Het programma van Sparta en de concurrentie

In theorie kan Groningen nog afzakken naar plek 8, maar dat is wel heel onwaarschijnlijk. Voor plek 8 hebben Sparta en Heracles de beste papieren. Maar gezien de diverse programma’s zullen ook Fortuna en Heerenveen nog serieus hoop hebben op deelname aan de play-offs. FC Twente doet in theorie nog wel mee, maar de kans dat de Tukkers het nog halen is wel heel klein.

Op 1 mei was op deze site ook een topic te vinden over Sparta en de concurrenten. Toen waren ‘we’ als supporters in de reacties nog wat terughoudend. Inmiddels is vrijwel iedere Spartaan ervan overtuigd dat het halen van de play-offs echt mogelijk is. We gaan het meebeleven in de komende twee speelrondes!

De wedstrijden in speelronde 33 begint voor alle clubs op donderdag 13 mei om 14:30 uur. De wedstrijden in speelronde 34 beginnen voor alle clubs op zondag 16 mei om 14:30 uur.

Sparta

Speelronde 33: Sparta – Utrecht

Speelronde 34: Heerenveen – Sparta

Heracles

Speelronde 33: Heracles – Feyenoord

Speelronde 34: AZ- Heracles

Fortuna

Speelronde 33: Fortuna – Vitesse

Speelronde 34: Willem II – Fortuna

Heerenveen

Speelronde 33: Emmen – Heerenveen

Speelronde 34 : Heerenveen – Sparta

Twente

Speelronde 33: RKC – FC Twente

Speelronde 34 : Twente – ADO

Abonneer
Abonneren op
43 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties