Het werd gisteren al bekend, maar vandaag is het dan formeel, definitief, en onomkeerbaar. De 31-jarige Israëlische heeft voor één seizoen op Het Kasteel getekend. Harush traint dinsdagochtend voor het eerst mee. Hij is dus niet aanwezig bij de Open Familiedag.

De negentienvoudig international komt over van Hapoel Beer Sheva. Via
www.sparta-rotterdam.nl laat Henk van Stee het volgende weten:

“We waren op zoek naar een extra keeper, die de concurrentiestrijd aan kan gaan met Tim Coremans. Met het vastleggen van Ariel halen we een goede en ervaren doelman binnen, die al enkele jaren de eerste keus is bij zijn nationale ploeg. We wilden hem graag aan de selectie toevoegen en zijn blij dat hij bij hier tekent”.


Tegenover Radio Rijnmond liet Henk van Stee (klik hier voor de link waar het interview te beluisteren is) onder meer volgende weten dat hij Harush binnen gehaald heeft via zijn netwerk. “We zochten al lang naar een keeper met de nodige ervaring”, aldus Van Stee. “Harush heeft al 250 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld, en dan weet dus hoe je met druk om moet gaan. Een paar weken geleden heeft hij nog tegen het Polen van Lewandowski gespeeld. Als je je daar goed staande kunt houden, ben je ook wel goed genoeg voor Sparta.”

Van Stee staat bekend om zijn voorkeur voor het halen van Nederlandse spelers, maar die optie was er nu niet meer. “Ze waren wel te vinden, maar sommigen maakten de keuze voor een andere club, en sommigen konden wij gewoon niet betalen. We zijn met vijf-zes potentiële kandidaten bezig geweest, maar een deel daarvan ging naar Feyenoord, PSV en Vitesse. Dan wordt het wat moeilijk”, besluit Van Stee.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties