geruchtenmachine

Dat Harroui Sparta deze zomer zal verlaten lijkt vrijwel zeker. Zijn contract loopt op 30 juni 2022 af en als Sparta nog wil cashen, zal dat dus deze zomer moeten gebeuren. En Sparta wil cashen. Ook de middenvelder zelf heeft aangegeven klaar te zijn voor een volgende stap. Harroui & Sparta zijn het in basis dus wel eens. Maar dan nog even een mooie club vinden, die een al even mooi bedrag op tafel kan leggen.

En dus zit Harroui weer in De Geruchtenmachine. Niet voor het eerst. Waarschijnlijk ook niet voor het laatst.

AZ wordt vaak genoemd als de ideale opstap voor hem. Het is een club die voor Harroui inderdaad zou passen en het geld heeft om de door Sparta verlangde transfersom op tafel te leggen. Klein probleempje. De club uit kaasstad Alkmaar heeft nog nooit serieuze interesse in de middenvelder getoond. Wat niet is, kan nog komen, maar logisch dat Harroui en Sparta verder kijken.

Deutschland

Eerder liet de Deutsche Boulevardkrant BILD weten Harroui nog steeds op het netvlies van Werder Bremen staat. Die club heeft genoeg centjes om het door Henk van Stee verlangde bedrag op tafel te leggen. Volgens de zaakwaarnemer van Harroui en VI hebben zelfs meerdere Duitse clubs interesse. Voor wat het waard is. FC Groningen is ook nog steeds geïnteresseerd, maar Henk nam de laatste keer al niet meer op, omdat hij geen zin heeft om met de aasgieren uit het hoge noorden over flutbedragen te praten.

Club Brugge

In december liet RTV Rijnmond al weten dat Harroui zich in de kijker heeft gespeeld bij Club Brugge. Er was naar Harroui geïnformeerd, maar Sparta had toen nog geen concreet bod binnen. En nog steeds niet.

Lille

Volgens France Football (klik op deze link) heeft nu ook Lille interesse in onze eigen Abdou Harroui. En daarmee heeft zowel de koploper van België als de koploper van Frankrijk interesse in hem geuit. Groningen kan inpakken. Loopt AZ te slapen? In ieder geval is de interesse van Lille een serieus te nemen gerucht. Lille heeft de visie om voor relatief weinig geld talentvolle, jonge spelers te halen, beter te laten worden en dan voor meer geld te verkopen. Harroui zou perfect in dit plaatje passen. En een paar miljoen voor Sparta is veel geld, maar een club als Lille legt dit zonder te knipperen neer en ziet het als investering in de toekomst.

Lille heeft wel wat financiële problemen gehad (onder meer door tv-contract gedoe in Frankrijk). Maar de club kan wat spelers uit de huidige selectie voor forse bedragen verkopen. En misschien wel net zo belangrijk. Lille wordt waarschijnlijk kampioen van Ligue 1. Daarmee stevent de club af op tientallen miljoenen euro’s startgeld uit de Champions League. Altijd lekker. Daar kan dus wel wat vanaf voor ‘Appie’.

Abonneer
Abonneren op
36 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties