Chris Tempelman van Voetbal International laat weten dat Alexandro Craninx zeer waarschijnlijk onze club gaat verlaten. Craninx en Sparta zouden in overleg zijn over de ontbinding van zijn contract. En dusssssss komen we tot de conclusie dat dit een mooi zondagbrokstukje is voor de geruchtenmachine!

Een derde keeper uit Spanje halen…..

Eigenlijk is Craninx keeper nummer 4 in de pikorde, maar Verrips (die volgend seizoen waarschijnlijk eerste of tweede keeper wordt op Het Kasteel) is verhuurd aan MVV. Sparta had ook nog Bryan Jansen en Michael Fabrie onder contract staan. De komst van Alexandro Craninx is daarmee symptomatisch voor het falende technisch beleid van afgelopen zomer: een (derde!) keeper uit Spanje halen.

Kenny Lipman

Bryan Janssen is al naar Dordrecht gegaan. Daar zal geen vervanger voor komen. Beenhakker vindt dat Jong Sparta en Sparta 1 prima afkunnen met 4 keepers. Dat zijn nu Nienhuis, Kortsmit, Craninx en Fabrie, maar keeper uit de A-jeugd -Kenny Lipman- klopt al op de spreekwoordelijke deur. Lipman zat gisteren (in de wedstrijd die Jong Sparta won van IJsselmeervogels) op de bank. Of Sparta wel een vervanger gaat zoeken mocht Craninx vertrekken is dan ook verre van zeker.


Update: Doelman Alex Craninx vertrokken bij Sparta

De Belgisch-Spaanse doelman Alex Craninx is vertrokken bij Sparta Rotterdam. Hij bevindt zich op dit moment in Spanje en zal niet meer terugkeren bij de ploeg van Dick Advocaat. In Spanje zal hij bij FC Cartagena tekenen, dat uitkomt in de Segunda División B; het derde niveau van Spanje.

Craninx kwam in juli van Real Madrid naar Sparta om uiteindelijk eerste keeper van de Rotterdamse ploeg te worden. Maar onder trainer Alex Pastoor werd hij tweede keeper achter Roy Kortsmit.

Toen Leonard Nienhuis ook bij Sparta tekende, zakte hij nog een plaats in de hiërarchie. Daardoor maakte de doelman vooral zijn minuten bij Jong Sparta in de tweede divisie.

Bron: RTV Rijnmond

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties