sparta podcast

In de recentste aflevering van “Sparta naar Voren!” staat Gerald Sandel centraal als speciale gast. De middenvelder, negen jaar lang een rots in de branding voor de Spangenaren, neemt de luisteraars mee op een boeiende reis door zijn tijd op Het Kasteel. Samen met Anton Slotboom, Ruud van Os en de bedreven presentator Frank Stout wordt zijn indrukwekkende periode, de recente overwinning in Volendam, en zelfs de spraakmakende schorsing van Arno Verschueren zorgvuldig besproken.

Passie op het veld

De podcast onthult enkele interessante feiten uit Sandels carrière, zoals zijn opmerkelijke avontuur in Volendam en zijn rol als een van de laatsten die Ajax in Amsterdam wist te verslaan in 1989. Ook wordt zijn bijzondere ervaring bij FC Groningen uitgelicht, waar Sandel blijkbaar niet vies was van wat passie op het veld.

Geen politieke statements

Naast de persoonlijke anekdotes gaat de podcast in op enkele actuele thema’s die de Sparta-gemeenschap beroeren. De oproep om geen politieke statements te maken tijdens het bijwonen van een Sparta-wedstrijd staat centraal, evenals de uitdagingen waarmee Sparta-supporters worden geconfronteerd bij uitwedstrijden.

ITWM schreeuwers

Een interessant aspect dat aan bod komt, is de invloed van de 23 schreeuwers op ITWM (In The Winning Mood), die in grote mate de toon bepalen van het Sparta-sentiment. Deze groep fans krijgt volgens de makers van de Sparta naar Voren podcast, net zoals bij andere onderwerpen in de samenleving, heel veel aandacht.

Bart Vriends, lalalalalala

Een krachtig voorbeeld van de verbondenheid en creativiteit van de Spartaanse supporters is om gehoor te geven aan de oproep van Bart Vriends, die niet helemaal blij was met zijn liedje. In een afgelopen zondag in primeur gegane lied, kreeg Bart Vriends zijn zin. Uit het uitvak klonk in Volendam het nieuwe Vriends lied vol emotie en overgave.

Trieste verliezen

Helaas behandelt de podcast ook twee pijnlijke verliezen: het overlijden van Simon de Jong en Ruud Hartman. Beide mannen hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten door hun toewijding aan de club.

Abonneer
Abonneren op
19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties