Het WK zit er op voor Oranje. De ogen richten zich weer op de eredivisie, beker, en Europa competitie. Nederland begon het Europese seizoen met 5 teams in de Europese toernooien: Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en Twente. Vier clubs wisten zich te kwalificeren voor de groepsfase, alleen Twente lukte dit niet na een spannende strijd tegen Fiorentina. Ondertussen zijn we aanbeland bij de laatste twee wedstrijden in de poule en daarom is het tijd om te kijken naar de kansen van de Nederlandse teams om te overwinteren in Europa. Lees verder om hier meer over te leren! 

Ajax

Ajax heeft het zwaar gehad in de Champions League met de zware verliezen tegen Napoli en Liverpool, maar sloot de groepsfase van de Champions League af met een een overwinning op Rangers FC. Het Europese avontuur van Ajax gaat verder in de knock-outfase van de Europa League. In de tussenronde van het Europese is Union Berlin de tegenstander. De dubbele ontmoeting met de Duitsers wordt in februari 2023 afgewerkt.

PSV

Waar Ajax het moeilijk had in Europa, viel dat bij PSV mee. De Eindhovenaren werden na Arsenal tweede in hun groep in de Europa League. Ook PSV speelt hierdoor in februari in de tussenronde van de Europa League. De Eindhovenaren zijn tijdens de loting gekoppeld aan Sevilla. Het betekent voor spits Luuk de Jong een weerzien met zijn oude club. De Eindhovenaren moeten met de afvaller van de Champions League uit gaan maken wie de achtste finales weet te bereiken.

Feyenoord

Feyenoord mag zich opmaken voor de achtste finale van de Europa League. In een poule met Lazio Roma, FC Midtjylland en Sturm Graz is het poulewinnaar geworden. Alle teams hadden op bizarre wijze na zes wedstrijden acht punten verzameld. De loting voor de achtste finale vindt pas eind februari plaatst.

AZ

In de Conference League hebben we het laatste Nederlandse team dat nog in Europa speelt: AZ. Het gaat de Alkmaarders in Europa voor de wind! Na de zes poulewedstrijden stond de club namelijk fier aan kop. Alleen van Apollon werd verloren, de andere vier wedstrijden werden relatief eenvoudig gewonnen. Pas op 9 maart hoeft AZ weer aan te treden in de volgende ronde van de Conference League.