De NOS meldt dat Henk Fraser één van de twee beoogde assistent-bondscoaches is. De andere assistent van Van Gaal zou Danny Blind moeten worden. Fraser geeft toe dat hij met Van Gaal heeft gesproken, maar wil er verder niets over kwijt. Daarmee zijn het weer eens de ex-Spartanen die Oranje moeten gaan redden.

Gaat Fraser ons verlaten?

Maar veel belangrijker is natuurlijk, gaat Henk Fraser ons verlaten, midden in de zomerstop en zo snel nadat hij een contractverlenging heeft getekend? En dat voor deze B-baan, want dat is het toch in voetballand. Wat heb je als assistent van Van Gaal (en misschien wel tweede assistent na Blind) nou eigenlijk helemaal in te brengen? Het is moeilijk voor te stellen dat dit de droombaan is waarvoor Fraser Sparta zal verlaten en onze club middenin de voorbereiding in de steek laat. En gaat de KNVB voor een assistent-bondscoach de afkoopsom neerleggen waar Sparta recht op heeft?

Kan een serieuze club instemmen met een dubbelrol?

De kans lijkt dan ook veel groter dat Fraser wat de KNVB betreft wel parttime als assistent aan de slag kan en dan ook tegelijkertijd hoofdcoach van Sparta kan blijven. En als Fraser dit ook ok vindt, dan ligt de bal bij Sparta. Volgens RTV Rijnmond heeft Henk van Stee inmiddels over deze optie al met Fraser gesproken. Wat Henk & Henk besproken hebben en wat Henk & Henk ervan vinden is nog niet naar buiten gebracht.

Vind je het als serieus te nemen club eigenlijk wel ok dat je hoofdcoach niet de volledig focus op de club kan hebben? De oefenwedstrijden tijdens interlandweeken die altijd door trainers zo belangrijk gevonden worden, zijn het nu opeens niet meer? En zo brengt Van Gaal met zijn wensenlijstje zijn oude club wel een beetje in de problemen. We gaan het de komende dagen merken Spartanen!

Abonneer
Abonneren op
156 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties