scheidsrechtersfluit

Het was allemaal zo rustig de afgelopen jaren. Binnen Sparta waren ze er maar wat trots op. Een goede TD, een trainer die maar bleef verlengen, Het Kasteel als baken van bestuurlijke rust. Maar wat blijkt? Nu de sportieve prestaties slecht zijn, is de Spartaanse vulkaan toch weer tot uitbarsten gekomen. De oplossing? Beter presteren. Het is de oplossing voor alles in voetballand. Gaat dat na de winterstop lukken nu het niet zeker is dat onze technisch directeur nog de man zal zijn die spelers gaan halen? De situatie is ronduit zorgelijk. Nemen de verantwoordelijke personen, de juiste beslissingen in het belang van de club? Het is afwachten.

En op korte termijn: gaat het lukken om AZ te verslaan? Of dan toch ten minste een puntje mee te nemen uit de Kaasstad? Het is nodig. Sparta staat er slecht voor, haalt veel te weinig punten en kan op dit moment vooral nog hoop putten uit het feit dat RKC, Fortuna, PEC -en eigenlijk toch ook Heracles- dit seizoen vrijwel net zo slecht voor de dag komen als onze prachtige club.

In het strijden onderin tussen de lammen en de blinden telt ieder puntje. AZ-uit is moeilijk, maar dit jaar toch niet een geheel onmogelijke opgave. De bankrekening van AZ stroomt over, maar de Alkmaarders hebben een ’tussenjaar’. De selectie is absoluut niet ’top 5 waardig’. En hoewel AZ gisteren won van Fortuna en opklom naar plek 8, was het ook tegen Fortuna niet best wat de Alkmaarders lieten zien. Geen publiek op de tribunes……..wie weet, is dat in een uitwedstrijd een voordeel voor onze club. Je moet je ergens aan vastklampen Spartanen.

AZ – Sparta begint zondag om 14:30 uur. Sander van der Eijk heeft de leiding over het potje. Richard Polman en Franca Overtoom vlaggen. Franca? Jawel. Het is de eerste keer dat Sparta een wedstrijd zal spelen met een vrouwelijke grensrechter. De vierde official is Alex Bos en één van de beste scheidsrechters van Nederland -Danny Makkelie- heeft de leiding als VAR. Niemand minder dan Bas Persoon is de persoon die de AVAR speelt.

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties