Sparta gazette

Sparta in de problemen: afspraken met kaarsenleverancier op de tocht

Sparta Gazette
Rotterdam, 5 juni 2023

Daags na de wedstrijd tegen Utrecht bleek elk voordeel ook zijn nadeel te hebben. Het afbestellen van een grote partij nachtkaarsen bij een bekende producent uit Gouda dreigt financiële gevolgen te krijgen voor onze club.

“We horen nu al sinds afgelopen november dat een grote partij nachtkaarsen op het Kasteel geleverd moet worden. De vraag was alleen nog wanneer”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. “Er kwamen telkens maar positieve signalen. Het vertrek van Mijnans. Aanstellingen van Joey Kooij. Het zware programma vanaf eind maart. De zeperd in Volendam. De goede vorm van FC Utrecht. Keiharde garanties zijn gegeven.”

Een boeteclausule in het contract impliceert dat Sparta in de problemen zit. Een boete van bijna drie ton moet zal nog in het boekjaar 2023 worden verrekend. Dit bedrag komt overeen met de begrootte onderhoudskosten van het hoofdveld. “Zonder oplossing gaat de grasmat in rook op, in plaats van die kaarsen”, grapte Manfred Laros, duidelijk nog niet hersteld van de zondagavond. Dave van der Meer schijnt de kaarsenmaker al enkele business seats te hebben aangeboden. Ook is De Goudse gevraagd te bemiddelen.

Bronnen op de werkvloer bij de kaarsenmaker bevestigen het probleem: ”Niemand bestelt nog nachtkaarsen, wat zijn nachtkaarsen eigenlijk? We hebben onze machines er speciaal op moeten aanpassen.” Dezelfde bron wijst gelukkig ook op een schappelijke oplossing: “Gisteravond belde iemand uit Utrecht met interesse, dus wellicht gaan ze daar heen”.

Abonneer
Abonneren op
17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties