1,5 meter afstand op tribuine
Foto ITWM, support op 1,5 meter

Het ziet er niet naar uit dat we de wedstrijden die de komende rondes gepland stonden nog op de tribune ‘live’ zullen meemaken. 

Het besluit moet nog officieel genomen worden, maar vanmiddag meldt het AD dat de kogel al door de kerk is. Daarmee is de supporter weer eens flink de lul. 

Vooral ESPN, de zender waar veel voetbalsupporters abonnee van zijn is dwarsligger. Geen wedstrijden zijn geen uitzendingen, en dus minder inkomsten. 

Maar ook spelers en staf zien uitstel niet zitten. Hun vakantie rond de kerstdagen zou daarmee in gevaar komen. 

En dan is daar nog Ajax. De club die blijkbaar belangrijker is dan welke club dan ook. Als enige was Ten Hag openlijk tegen uitstel.  En we weten nog van eerdere belangen van Ajax: als zij iets willen dan bezwijkt de KNVB. 

De KNVB zit ook in zijn maag met de lokale overheden die politie moet vrijmaken voor de verplaatsing van wedstrijden. En alles wat te maken heeft met voetbalsupporters ligt op dit moment niet heel erg lekker in Den Haag. 

Al met al: Geen Sparta -FC Twente en geen Sparta – Ajax. Gelukkig hebben we, hoe wrang, nog wel ESPN. Laten we hopen dat het bij deze wedstrijden blijft. 

Update 17-11-2021.

Alle seizoenkaarthouders kregen van Sparta vandaag een e-mail. Daarin was het volgende te lezen:

Het betaald voetbal zal de komende weken opnieuw haar wedstrijden moeten spelen in lege stadions. Na de laatste persconferentie van het kabinet werd al duidelijk dat publiek bij sportwedstrijden niet is toegestaan tot 4 december. Sparta Rotterdam is, net als het merendeel van het betaalde voetbal, van mening dat dit frustrerend is, omdat meerdere keren is aangetoond dat, met name in de voetbalstadions, de controles goed worden uitgevoerd en dat er geen besmettingshaarden zijn terug te leiden naar wedstrijden in het betaalde voetbal. De club heeft enorm veel geïnvesteerd om de thuiswedstrijden weer op een vol Kasteel te laten plaatsvinden en de bezettingsgraad van het Sparta Stadion was bijna terug op het oude niveau.

Het Kasteel was uitverkocht voor zowel Sparta – FC Twente als Sparta – Ajax. De financiële schade voor Sparta Rotterdam en haar Horeca BV is door dit besluit van de overheid dan ook aanzienlijk en loopt voor de komende weken op richting een half miljoen euro.

Teleurgesteld

Sparta Rotterdam heeft de afgelopen dagen bij diverse overlegorganen constant gehamerd op het belang van het uitstellen van competitiewedstrijden. De club is namelijk van mening dat de wedstrijden zoveel als mogelijk gespeeld moeten worden met supporters. De KNVB heeft dit onderzocht, waarbij naar voren kwam dat het merendeel van de clubs ook uitstel wilde voor de komende speelrondes in het betaald voetbal. Echter bleek onder andere dat de politie-inzet niet gegarandeerd kon worden in januari in diverse gemeenten, dat de centrale spelersraad en de belangenvereniging van de coaches betaald voetbal ook geen voorstander was van uitstel. Tot slot was ook het overkoepelende Supporterscollectief van mening dat uitstel niet de beste optie was.

Manfred Laros, algemeen directeur: “Sparta Rotterdam heeft in diverse overlegorganen nogmaals laten blijken dat zij zich hier totaal niet in kan vinden en dat zowel het bestuur, de voltallige directie alsmede onze spelers, vertegenwoordigd door onze aanvoerder, voorstander was van het verplaatsen van de wedstrijden naar januari, om zodoende de kans op het spelen mét publiek groter te maken.”

Informatie over reeds gekochte tickets

Iedereen die losse tickets heeft gekocht voor de komende twee thuiswedstrijden, tegen FC Twente en Ajax, zal binnenkort apart worden geïnformeerd. Dit geldt ook voor de 800 supporters die een passepartout hadden gekocht voor de laatste drie thuiswedstrijden van dit kalenderjaar, waar Sparta – Ajax ook onderdeel van was.

Toekomst

De club hoopt dat er zeer snel duidelijkheid gaat komen over de periode na 4 december, waarbij uiteraard de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus van invloed zijn op de besluitvorming. “Het is geenszins onze bedoeling om de belangen van het betaald voetbal boven de grote impact van de virusbestrijding te plaatsen, maar wij willen wel aangeven dat het bezoeken van voetbalwedstrijden in de buitenlucht, in de professionele sport alsmede de amateursport, met een Corona Check, niet het probleem is.”

Een half miljoen schade voor Sparta

Manfred Laros geeft voor de microfoon van RTV Rijnmond uitleg over wat het niet spelen voor publiek betekent voor Sparta. Zo zal de club een half miljoen inkomsten missen omdat de uitverkochte wedstrijden tegen FC Twente en Ajax niet door gaan.

Manfred Laros baalt van voetbal zonder supporters

Abonneer
Abonneren op
42 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties