Gisteren vloog de selectie van het eerste elftal van Rotterdam Airport naar Alicante voor het Spaanse trainingskamp. Zoals bekend is dit traningskamp belegt in San Pedro del Pinatar in de Spaanse regio Murcia. Het is de niet de eerste keer dat Sparta afreist naar de Pinatar Arena, ook in de winterstop van het seizoen 2019/2020 werd het trainingskamp hier afgewerkt. De mannen van Jeroen Rijsdijk zullen hier van 2 t/m 7 januari verblijven. Zaterdag 6 januari staat er om 12:00 uur een oefenwedstrijd gepland tegen OH Leuven. 13 januari volgt dan de eerste competitiewedstrijd van 2024, als Sparta op bezoek gaat bij Fortuna Sittard.

Aan Jong Sparta spelers de kans om zich te bewijzen

De Jong Sparta spelers Max de Ligt, Hamza el Dahri, Jorn Triep, Dylan van Wageningen, Jesse Bal, Rayvien Rosario en Dean Zandbergen sluiten dit trainingskamp aan bij de A-selectie. Enkele van deze gasten zullen deze winter misschien wel definitief de overstap na de A-selectie gaan maken, want sommige van deze spelers hebben ten slotte al in de eerste seizoenshelft een serieuze bijdrage mogen leveren.

Sparta stopt relatief gezien een hoop geld in de jeugdopleiding, profileert zich als een opleidingsclub, maar echt doorstromen zit er de laatste jaren maar bar weinig in. Deels ligt dat aan het niveau van de spelers. De echte mega talenten die sowieso automatisch doorstromen naar Sparta 1 ontbreken al een tijdje. Maar deels ligt dat ook aan de keuzes van onze club. Rijsdijk wil terecht niet werken met een te grote A-selectie. Maar er was de afgelopen maanden nog wel plek voor Boëtius – die een aanbieding van Sparta heeft afgewezen en niet mee is naar Spanje. Ook het ‘opvullen’ van de selectie met middelmatige spelers ‘van buiten’ houdt de doorstroming van jeugd tegen.

Maar Boëtius traint niet meer mee en Anello en Aleman hebben van Nijkamp te horen gekregen dat ze deze winterstop verhuurd mogen worden. Er lijken dus kansen te liggen voor één of twee jonge gasten om deze winter definitief de overstap te maken naar de A-selectie.

Japans duo op het trainingsveld, Neghli voorlopig niet inzetbaar

Shunsuke Mito vloog gisteren nog niet mee met de groep, er was nog wat papierwerk af te ronden. Maar no problemo, hij had een paar vluchten later genomen. Deze woensdagochtend stond Mito voor het eerste op het trainingsveld. Ook Saito was er na zijn operatie gelukkig weer bij. De vraag was hoe fit hij zou zijn, maar Saito deed direct met de groepstraining mee. Erg positief natuurlijk! Ongetwijfeld zal hij tegen Fortuna nog geen hele wedstrijd kunnen spelen, maar we zullen hem zeer goed kunnen gebruiken. Sowieso, maar mede ook omdat Neghli -die tegen ADO geblesseerd uitviel en een scheurtje in zijn hamstring heeft- de komende weken niet inzetbaar is. Bart Vriends was tegen Twente en ADO geblesseerd. De geluiden waren dat het meeviel. Tot op heden is hij in Spanje nog niet op het trainingsveld gespot. Brym daarentegen is na zijn blessure weer volledig fit.

Abonneer
Abonneren op
58 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties