Sparta hoopt snel duidelijkheid te krijgen over de toekomst van Halil Dervisoglu. De spits staat vanaf 1 januari 2020 onder contract bij het Engelse Brentford, maar nog altijd hoopt Henk van Stee hem op huurbasis een half jaar langer aan Sparta te kunnen binden.

Dat zou Sparta geld kosten. Onze club zal zijn salaris immers door moeten betalen en dat is meer dan wat Sparta nu betaald, want Brentford zal verwachten dat Sparta -grotendeels- het Engeland salaris zal betalen. Maar onze club heeft dat geld en Sparta wil wel in de buidel tasten, omdat Van Stee gekkie Henkie niet is. In augustus had onze technisch manager nog gehoopt dat Piroe zich snel zou ontwikkelen toteen eredivisiewaardige basisspeler, maar die hoop is inmiddels wel vervlogen. Piroe zal best talent hebben, maar wordt tot nu toe maar niet beter en op hem durven Henk & Henk niet in de tweede seizoenshelft te bouwen. In Veldwijk en Ache is er binnen Sparta meer vertrouwen, maar dat is natuurlijk niet voldoende. In de jeugd staat nog geen aanvaller te trappelen. De conclusie bij Sparta is inmiddels dan ook dat Dervisoglu moet blijven of dat er nog een spits bij moet.

Dervisoglu en een backie is het ideale Van Stee scenario

Maar vindt in de winterstop maar eens een spits die er gelijk op eredivisie niveau staat. Dat zijn vaak spelers die een half jaar niet gespeeld hebben of talenten die het alleen op een lager niveau hebben laten zien (maar dat is dus onzeker: zeer Piroe en Rigo). Dervisoglu behouden zou de beste optie zijn zo meent Van Stee, die er ook nog een extra linkssbackie bij wil.Dan is de selectie wat Van Stee betreft klaar om zich direct te handhaven en Van Stee kan aan de slag met de selectie voor volgend seizoen.

Het idealise scenario voor Van Stee is dus wel duidelijk, maar Sparta zit in de wachtkamer. Een vertegenwoordiging van onze club ins onlangs naar Brentford gegaan. Brentford weet nu wat Sparta wil en gaat nog even nadenken. “We hopen snel te weten welke plannen Brentford heeft met Halil. Ik verwacht dat we binnen twee weken wel meer weten”, aldus Van Stee gisteren tegenover een journalist van het Algemeen Dagblad.


Fitte selectie, Harroui wil revanche

Dervisoglu zal naar verwachting zondag in de basis staan in Emmen, waar Fraser kan beschikken over een volledig fitte selectie. Winnen in Emmen is verre van makkelijk, toch zou onze club met een driepunter echt geweldige zaken doen. In het AD van vandaag een aardig artikel over de altijd sympathieke Harroui, die maar weer eens blijkt geeft van het juiste voetbalgevoel te hebben.

Harroui was er ook bij toen Sparta 1,5 geleden tegen Emmen degradeerde (van de huidige selectie maakten ook Bart Vriends, Deroy Duarte, Ragnar Ache, Halil Dervisoglu en Michael Fabrie dat mee). Harroui : Ergere dingen dan een degradatie zijn voor een voetballer nauwelijks voorstelbaar. Dat gaat door merg en been. Echt, zoiets wil je nooit meer meemaken.”

Harroui laat weten een revanche-gevoel te hebben, maar blikt ook vooral op een positieve manier vooruit op Emmen-uit. “We zijn ons er allemaal van bewust dat we onszelf zondag een hele prettige dienst kunnen bewijzen. Dat gevoel leeft al een hele week in de kleedkamer. We gaan er alles aan doen om drie punten te pakken tegen FC Emmen. We zijn er klaar voor.”, aldus Harroui.

Morgen op deze site een voorbeschouwing op Emmen – Sparta. Wil je onze club ook steunen in Emmen? Surf dan naar www.spartakaartje.nl en koop je kaartje voor het uitvak!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties