Rotterdam - voetbal - 2 nieuwe Noorse spelers Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano tekenen hun contract met Gerard NIJKAMP - Technisch Directeur - TD bij Sparta Rotterdam in het Sparta stadion - foto Carla Vos/Cor Vos © 2022

Sparta heeft donderdagavond laat de supporters vol spanning op de bank laten zitten, maar de kogel is dan echt door de kerk. Sparta koopt Joshua Kitolano (20) en Tobias Lauritsen van Odds BK. De twee maken de eerste seizoenshelft in Noorwegen af en sluiten eind juli aan bij de groep. Kitolano tekent voor vier seizoenen en Lauritsen heeft getekend voor drie seizoenen plus een optie tot een extra jaar. 

Bron: Twitter @SpartaRotterdam

Sparta gaf een kleine hint op donderdagavond om 18:30. Deze foto werd geplaatst met een chique Sparta-auto op Schiphol. Eerder circuleerden al beelden rond van de twee Noren op het vliegveld in Noorwegen. Zij zijn opgehaald tussen alle Schiphol-chaos door en reden direct door naar het mooie Rotterdam-West. De contracten zijn getekend en de twee kunnen voorgesteld worden.

Joshua Kitolano

Het kwam niet als een verrassing dat Kitolano op het lijstje stond van Nijkamp. Noorse media meldde weken geleden al dat Sparta een bod had uitgebracht en dit bereikte snel de Nederlandse media. De onderhandelingen leken af te breken, maar een verbeterd bod heeft de transfer over de streep getrokken. De middenvelder, die vorig seizoen in de belangstelling stond van Zuid, is een Noors jeugdinternational en een vaste waarde voor Odds BK. Hij maakte zijn debuut op zijn zestiende en sinds dit seizoen steevast basisspeler. Dit had hij eerder voor ogen, maar een lange blessure gooide roet in het eten. Hopelijk weet hij zijn talent te benutten en een rots in de branding te zijn voor ons middenveld. Kitolano is een kleine stofzuiger die met goede tackles en loopvermogen aanvallen onschadelijk kan maken, maar ook aanvallen kan opzetten.

Bron: Sparta Rotterdam. Links Tobias Lauritsen. Rechts Joshua Kitolano.

Tobias Lauritsen

Plots zong de naam van Tobias Lauritsen rond. Sinds enkele dagen is bekend dat Sparta niet alleen Kitolano wilde aantrekken, maar ook Tobias Lauritsen. De nu nog huidige spits van Odds BK heeft dit seizoen elf wedstrijden gespeeld en vier doelpunten op zijn naam. Er waren wel kapers op de kust voor de lange Tobias. Noorse media wisten te melden dat Aberdeen ook al rond was met Odds BK, maar de keuze is toch op Sparta gevallen. Nijkamp omschrijft de spits als een aanspeelpunt die ook een doelpunt kan maken. Daar hebben wij er natuurlijk veel van gekocht, maar dat bleek lang niet altijd waar te zijn. Hopelijk slaagt hij wel! 

Met deze twee aankopen maakt Sparta een statement. Nijkamp laat duidelijk zien waarde te willen creëren in de selectie en met twee jonge Noren lijkt de selectie waarde te genereren. Zeker gezien de concurrentie die er was voor de twee spelers. Mediakanaal TA wist wat prijs te geven over de transfersommen die hiermee gemoeid waren. Zo zou Kitolano drie miljoen kronen hebben gekost (omgerekend een kleine drie ton) en Lauritsen kostte naar verluid vier miljoen kronen (omgerekend 3,5 ton). De transfersom van Lauritsen kan door middel van bonussen nog tot zes/zeven miljoen kronen oplopen. 

Abonneer
Abonneren op
136 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties