Tot en met vrijdag 1 september is de transfermarkt geopend. Slaat de klok 00:00 uur en begint 2 september, dan is de transfermarkt in de meeste fatsoenlijke voetballanden gesloten. Nog een paar dagen leven ‘we’ als Spartanen in spanning. Gaat er nog iemand weg? Zo ja, wie? Dat zijn de gesprekken die supporters van de koploper van de eredivisie voeren.

Maar laten we niet vergeten dat Sparta ook nog altijd middenvelder Metinho (20) wil binnenhalen. Het is al zo’n 6 weken bekend dat Sparta hem wilde huren van Troyes, of van de City Football Club. Het is maar hoe je het wil zien. Hij werd in juli al medisch gekeurd en als stagespeler deed hij zelfs al mee in de oefenpotten tegen PEC en ADO. De werkvergunning van de Braziliaanse Congolees moest alleen nog even geregeld worden. Dat bleek lastig. Er waren vanwege zijn dubbele nationaliteit meerdere bonden bij betrokken en er werd moeilijk gedaan omdat hij nooit op het hoogste niveau gespeeld had.

Maar het Algemeen Dagblad laat weten dat er nu dan toch echt een doorbraak bewerkstelligd is. Deze week wordt het papierwerk afgerond en Metinho zal vervolgens officieel gepresenteerd worden op Het Kasteel.

Weg vrij voor Alemañ en Van Mullem om te gaan

Een kleine slag om de arm natuurlijk, maar niets lijkt de komst van Metinho meer in de weg te staan. En met zijn komst is het middenveld van Sparta goed gevuld. Onze club heeft aan Pedro Alemañ (21) en Jeremy van Mullem (24) laten weten dat ze deze week nog mogen uitkijken naar nieuwe club. Sparta wil meewerken aan zowel verhuur als een definitieve transfer.

Abonneer
Abonneren op
69 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties