Vanavond klokslag 00:00 uur sluit in de meeste fatsoenlijke voetballanden de transfermarkt. Nederland behoort daartoe en dat betekent dat Sparta na vandaag geen spelers meer kan halen die ergens onder contract staan. Kunnen we dan direct rustig adem halen? Dat zeker niet. In diverse landen houden ze er andere deadlines op na. Zo kan een speler nog tot en met 20 september naar Saudie Arabië. De verwachting is dat Van Crooij daar naar toe gaat, dus die deal hoeft niet per se vandaag rond te komen.

Sparta financieel op orde

Zeker als Van Crooij definitief vertrekt heeft Sparta financieel de zaken goed op orde. Met een gezond eigen vermogen en diverse spelers in het veld die kapitaal vertegenwoordigen hoeft onze club dit seizoen niemand meer te laten gaan. Maar ook Laros heeft ‘niet te weigeren bedragen’ in zijn hoofd. Als supporters kunnen we er dan ook nog niet gerust op zijn. De transfermarkt die morgen gesloten is, is feitelijk nog bijna 3 weken open is. Het geld van Qatar en Saudie Arabië is krachtig en die landen hebben schijt aan alles. Dat blijft voor iedere club een risico.

Ook België sluit nog niet

Internationaal zijn er sowieso nog een hele zooi landen die de markt nog niet sluiten; zelfs in Europa. Het is ronduit belachelijk dat de UEFA niet binnen Europa orde op zaken stelt. De Europese voetbalbond heeft aangegeven dat alle clubs zich aan dezelfde richtlijn van 1 september moeten houden, maar daarbij direct gezegd dat van deze richtlijn afgeweken mag worden. En van die laatste zin wordt volop gebruik gemaakt. Spelers kunnen nog een tijdje naar Griekenland, Kroatië en Turkije (ook deelnemer aan Europese competities) verkassen en wat te denken van België, waar de transfermarkt doodleuk tot en met 6 september open blijft. Tegen pakweg een Belgische of Turkse topclub zal Olij niet snel nee zeggen, gezien zijn recente interviews. Ook de zaakwaarnemer van Arno Verschueren sluit niets uit. Het is te hopen dat Sparta deze mannen simpelweg niet meer laat gaan. Even Van Crooij vandaag afronden en dan mag Nijkamp wat ons betreft morgen drie weken op vakantie. Zijn telefoon kan zolang opgesloten worden in de kluis van de ITWM redactie. De financiële hoofdprijs voor onze club is leuk, maar liever volgend jaar juni dan nu. In september valt niets meer te herstellen.

Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen zijn ook spelers die goed in de markt liggen. Sparta wil ze niet meer laten gaan, maar deze twee heren lijken zelf ook niet te willen. Kitolano heeft al laten weten dit seizoen bij Sparta te willen blijven. Lauritsen heeft het naar zijn zin bij Sparta, heeft in augustus een kindje gekregen en vindt dat hij momenteel prima op zijn plek zit.

Van Mullem en Aleman mogen nog weg

Metinho is er. Dat betekent dat de kans levensgroot is dat we vandaag nog een bericht zullen lezen over het vertrek van Van Mullem en/of Aleman. Sparta is bereid mee te werken aan een vertrek van beiden heren, waarbij zowel verhuur als een definitief vertrek opties zijn. Rijsdijk zou Van Mullem er wel graag bij willen houden, maar Van Mullem zelf graag ergens spelen waar hij basisspeler kan worden. Die kans is er dit seizoen bij Sparta niet. Aleman heeft al helemaal geen uitzicht op speelminuten.

Abonneer
Abonneren op
28 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties