Ja beste mede-Spartanen we staan weer met beide benen op Spartaans grondgebied. Werden we voor Cambuur nog fluitend kampioen met een Europese ticket via de beker, zijn we na Go Ahead weer keihard met de neus op de feiten gedrukt. De realiteit voor een Spartaan is nou eenmaal hard. Het mooiste moment voor een Sparta-supporter is misschien wel de zomerstop. Geen wekelijkse teleurstelling en dromen over een zorgeloos seizoen.

De natte Spartaanse droom leek werkelijkheid te worden met mannen als Lars Veldwijk en de wederopstanding van Royston Drenthe. Daarnaast wisten we spelers van directe concurrenten weg te halen in de vorm van Auassar en Rayhi. Voeg daar Breinburg aan toe, en het kampioenselftal was gesmeed door Henk en Henk. Hetgeen op het veld werd bevestigd met overwinningen op onder andere Eredivisionisten NAC en Willem II.

Inmiddels zijn we de week van de waarheid ingegaan, de eerste wedstrijd staat voor de deur. En zien de zaken er toch wat minder rooskleurig uit. Op dat gebied is er dus niks verandert bij ons Sparta. We troffen twee Eerste-divisie ploegen, en vielen keihard door de mand. Zand in de ogen strooien van de tegenstander? Bullshit! Een trainer wil in de laatste fase van de voorbereiding toe werken naar zijn basis elf. Dus ook voor trainer Henk zijn de resultaten een bittere pil. Des te meer komen zijn keuzes met betrekking op het systeem en spelers ter discussie te staan. Systeem deugt niet en te veel van dezelfde type spelers in het elftal. Dit zijn enkele constateringen van de kritische Spartaan langs de zijlijn.

Kritisch zijn we nou eenmaal op het Kasteel. Zitten we al pakweg 15-20 jaar op het niveau van een pakweg De Graafschap, schrijven en praten we alsof we in Camp Nou zitten. Een linksback moet kunnen verdedigen, assists leveren en mag er ook best een paar inschieten, en op het middenveld willen we een type alaIniesta. Mijn balans na de voorbereiding is dat we verre van de gedoodverfde titelkandidaat zijn. En dat hoeft ook helemaal niet. Ik laat het voor de rest allemaal op mijn af komen en aan trainer Henk over. Die krijgt er immers geld voor, mij kost het alleen maar geld. En me hart.

Genoeg hoge verwachtingen in het verleden met teleurstelling als eindresultaat. In ieder geval heeft trainer Henk genoeg stof om over na te denken, kunnen de azijnzeikers voor nu hun gelijk halen, en de Henk van Stee-fanclub van Ron voor een paar dagen op non-actief. Wat er dit seizoen ook gaat gebeuren op het Kasteel, een lichtpuntje heb ik al gezien tegen Cambuur. De bierprijs is in ieder geval niet omhooggegaan. Beste mede-Spartanen, veel succes tegen zij die niet meer genoemd mogen worden. We gaan weer beginnen, en ik heb er zin in. En wat wil ik graag resultaat pakken tegen die ‘club’ aanstaande vrijdag!

Ps.Xandro, je bent een eikel.

Jordy Spoelder

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties