Sparta Rotterdam heeft met Nathan Rutjes overeenstemming bereikt over een terugkeer naar Rotterdam. De voormalig middenvelder van Sparta Rotterdam zal de komende twee seizoenen trainer worden in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en een rol gaan spelen in de maatschappelijke activiteiten van de Kasteelclub.

Dolf Roks, hoofd jeugdopleiding van Sparta Rotterdam: “We vinden het belangrijk dat we bij Sparta Rotterdam mensen hebben werken die binding met de club hebben. Ook binnen de jeugdopleiding zoeken we daarom naar een ideale mix van trainers die aan meerdere eisen moeten voldoen. Natuurlijk is het eerste criterium dat je een talentvolle trainer bent en bereid bent om jezelf te ontwikkelen. We waren op zoek naar een trainer voor Sparta O15 en met Nathan Rutjes, die zijn UEFA Coach A heeft behaald, halen we iemand binnen die al ervaring op heeft gedaan in de trainerswereld en daarnaast binding heeft met Sparta.”

Manfred Laros, directeur van Sparta Rotterdam: “De maatschappelijke rol van betaaldvoetbalclubs is enorm belangrijk en dit zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Wij hebben het afgelopen jaar een koerswijziging ingezet waarbij wij met een nieuw team en herkenbare projecten onze maatschappelijke rol willen oppakken in groot Rotterdam. Vanuit de Gemeente Rotterdam en Gemeente Schiedam, het bedrijfsleven en het recent gehouden fanonderzoek blijkt dat men de rol van Sparta herkent én erkent. Het is nu aan Sparta om dit verder uit te bouwen. Met Nathan zijn drive en positieve rol binnen het maatschappelijke kunnen we deze volgende stap gaan maken om van Stichting de Betrokken Spartaan een begrip te maken in Rotterdam, Schiedam en verdere omgeving.”

Nathan Rutjes zelf is ook blij met zijn terugkeer naar Rotterdam. “Ik ben zeer verheugd om vanaf volgend seizoen deel uit te maken van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. De ambities die ik heb als jeugdtrainer passen goed bij de visie van de club. Daarnaast wil ik graag, met mijn opgedane maatschappelijke ervaringen, een bijdrage leveren aan de activiteiten van De Betrokken Spartaan. Deze redenen in combinatie met mijn verleden als speler van Sparta Rotterdam hebben mij ertoe besloten om te kiezen voor Sparta Rotterdam. Ik kijk er naar uit om oude bekenden weer te zien, nieuwe betrokkenen te ontmoeten en samen met alle Spartanen nieuwe herinneringen te maken.”

Bron: Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties