Tik. Tik. Tik. De zomerse transfermarkt sluit maandagavond 2 september na 23:59 uur. Daarna zijn er nog wel transfervrije spelers te halen. En ongetwijfeld zijn er nog vage voetballanden waar spelers dan nog steeds naar toe kunnen (tot 6 september is een transfer naar Rusland bijvoorbeeld nog mogelijk). Maar laten we het simpel houden: maandagavond sluit de transfermarkt en Henk van Stee maakt nog enkele dagen overuren.

Karami blijft

Om maar eens te beginnen met Karami. Een buitenlandse club had interesse in de huurling
(we schreven er -klik hier- eerder over). Henk van Stee bevestigt inmiddels dat er inderdaad buitenlandse interesse was in de rechtsback, maar die transfer is uiteindelijk niet doorgegaan. Karami blijft.

Van Stee wilde Jeffrey Fortes graag hebben, maar hij komt niet

Toen de interesse voor Karami duidelijk werd heeft Van Stee Jeffrey Fortes gepolst, die zowel rechtsback als op het middenveld kan spelen. Fortes voetbalt bij eerste divisie club Excelsior. Fortes wil graag Sparta, zo maakte hij duidelijk en Van Stee geeft in het Algemeen Dagblad aan dat hij mondeling een bod heeft gedaan bij Ferry de Haan, maar Excelsior wilde niet over een transfer van Fortes naar Sparta spreken. Trainer Moniz heeft tegenover RTV Rijnmond zelfs gezegd dat er geen haar op zijn hoofd is die eraan denkt Fortes te laten gaan en hij voegt eraan toe: “wij als club bepalen toch?”. Dat laatste is niet helemaal waar. Een club heeft een grote stem hierin, maar als een speler een sportieve en financiële stap vooruit kan maken en een club betaald een redelijk transferbedrag, dan staat een speler in zijn recht om over te stappen. Wellicht dat Moniz het laatste nieuws nog niet heeft meegekregen, maar zelfs in Rotterdam-Oost is slavernij niet meer toegestaan.

Maar goed, de Kralingers laten Fortes dus liever niet gaan en Sparta gaat aan Excelsior geen flinke bedragen betalen. En bovendien, nu Karami blijft is de noodzaak om Fortes binnen te halen er ook niet meer, maar haar hou Jeffey Fortes dus maar in de gaten Spartanen. Best kans dat hij in de winter of volgende zomer alsnog komt. We weten ondertussen allemaal dat Van Stee vasthoudend kan zijn (zie hoe Smeets binnen kwam – afgelopen winter ketste de transfer nog af, Van Stee hield contacten met de zaakwaarnemer en speler en toen kwam hij een paar maanden geleden alsnog).


Owusu komt ook niet

Als Karami zou gaan en als Fortes niet zou lukken was Leeroy Owusu (De Graafschap) volgens De Geruchtenmachine de volgende naar wie Van Stee zou gaan schakelen. Maar nu Karami blijft is ook dat niet meer aan de orde.


De jacht naar een linksback

Hoewel rechtsback Karami ook wel op links uit de voeten zou kunnen heeft Sparta eigenlijk nog wel een goede linksback nodig. Dat vindt iedereen die Sparta volgt eigenlijk wel en een paar dagen geleden liet het Algemeen Dagblad weten dat Van Stee zijn oog heeft laten vallen op Jordy Tutuarima van De Graafschap, maar hij verlengde gisteren zijn contract bij De Graafschap.

Van Stee kijk daarom verder, maar goede betaalbare linksbacks zijn schaars. We wachten af.

Goede tijden, Veldwijk tijden

Dan onze eigen Lars Veldwijk transfersoap, die vandaag gewoon weer door gaat, terwijl er eigenlijk niets nieuws is, wat precies het kenmerk is van een echte soap.

Er is veel interesse voor de spits, Van Stee zijn telefoon schijnt roodgloeiend te staan, omdat allerlei tussenpersoontjes informeren. Maar het enige serieuze bod dat interessant was voor Sparta kwam uit Iran. En daar wilde Veldwijk (met zijn vrouw en kinderen) niet heen – niet zo heel gek.

Veldwijk verdient voor Sparta begrippen redelijk wat. Tel het vrijvallende salaris op bij een transferbedrag van een half tot een heel miljoen op en er is opeens aardig wat financiële ruimte als hij vertrekt. Sportief is er geen noodzaak om hem te houden, met Ache, Piroe en Dervisoglu achter de hand. Bovendien staat Veldwijk open voor een transfer. Al met al redenen genoeg voor Sparta om hem wel te verkopen.

Toch zal Sparta de spits niet voor een appel en een ei laten gaan. Van Stee wil dat Sparta niet meer bekend staat als de club waar je kan shoppen, als ware het de Wibra van het Nederlandse betaalde voetbal. Er moeten ‘de juiste bedragen’ worden betaald, anders gaat het niet door, aldus dus de technisch manager. Dit standpunt is ook vrij makkelijk vol te houden, omdat er geen financiële noodzaak is om Veldwijk te verkopen.

Daarnaast heeft de spits natuurlijk zijn sportieve waarde. Niet alleen als we kijken naar de tweede seizoenshelft (als Dervisoglu er niet meer bij is), maar ook in de eerste helft van het seizoen kan Veldwijk zijn ervaring voorin goed gebruikt worden. Hij heeft er natuurlijk al drie goals inliggen (waarvan 2 zeer belangrijke) en bij vormverlies, blessures of schorsingen komt hij al snel weer als basisspeler in beeld.

Veldwijk hoeft dus niet weg, maar Van Stee zal de komende dagen nog veel met zaakwaarnemers over Veldwijk spreken en ondertussen nog proberen een goede linksback binnen te halen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties