Beste spartanen, even een oproep/update vanuit de Spangenaren,

Afgelopen jaar vierden wij ons 10 jarig bestaan. In die 10 jaar is er veel veranderd. Wat begon in het middenvak is, na 2x, overgegaan naar het hoekvak. Van een klein hoekvak gevuld met soms maar 50 man sterk, is het vak uitgegroeid naar een bomvol dubbel hoekvak. Dit brengt veel voordelen met zich mee maar echter helaas ook enkele nadelen. Maar later meer daarover, eerst een update over het hoekvak.

eze winter zijn er weer veranderingen doorgevoerd in het hoekvak. Met de realisatie van de nieuwe staantribune is hetgeen waar wij ons al jaren voor inzetten uitgekomen. Op dit moment is de bekende Spangenaren boarding bovenin het vak even verwijderd maar deze zal snel vervangen worden voor een spiksplinternieuwe boarding die ons hoekvak een mooie nieuwe uitstraling zal geven. Wij hebben ons als Spangenaren al een aantal jaar ingezet voor het maken van een staantribune op het hoekvak. Aangezien het hoekvak sowieso al een vak is waar iedereen staat, geeft de verwijdering van de stoeltjes meer ruimte. De belangrijkste reden die wij hadden voor de realisatie van een staantribune is echter dat wij vinden dat dit de sfeer ten goede zal komen. Hetgeen ons doel is.

Wij merken op dat de laatste tijd en misschien zelfs wel de laatste paar jaar de sfeer in het hoekvak wat minder aan het worden is. Steeds vaker zien wij mensen in het hoekvak die minder sfeer maken dan voorheen. Het meekrijgen van het volledige hoekvak bij het maken van de sfeer lijkt steeds moeilijker te worden. Hierdoor is het op sommige momenten minder sfeervol dan toen er nog 50 man in het vak stonden bij een 10e thuisnederlaag op rij. Kritische noot naar onszelf toe is dat dit ook van invloed is op onze eigen fanatieke groep. De groep die er steeds weer volledig voor gaat lijkt te krimpen. Iets waar wij van balen aangezien de sfeer uit het hoekvak komt en wij hopen dat iedereen in het hoekvak ook zoveel sfeer willen maken.

Wij roepen daarom alle fanatieke Spartanen in het hoekvak dan ook op om hier weer verandering in te brengen. Sta je in het hoekvak, dan roepen we je op om zoveel mogelijk mee te doen met de Spangenaren en zoveel mogelijk sfeer te maken. Stop de passie die we hebben voor de mooiste club van Nederland ook in het maken van sfeer. De sfeer is niet alleen voor ons als groep een belangrijk iets maar heeft ook veel effect op de spelers. Niet alleen zorg je ervoor dat de tegenstander onder de indruk is en dit effect heeft op hun spel, maar steun je ook onze spelers ermee. Meermaals hebben wij van spelers vernomen Watvoor enorme boost zij krijgen van een sfeervol Kasteel. Denk bijvoorbeeld aan de kampioenswedstrijd van 2016 waarbij wij als supporters echt als 12e man fungeerden en de spelers er doorheen schreeuwden. Maar ook als we achter staan of het slecht gaat willen wij er staan en sfeer blijven maken. We staan er namelijk niet alleen voor de spelers maar ook voor onszelf. Door het steunen door dik en dun en het blijven maken van de sfeer, tonen wij onze trots voor de club. Spelers komen en gaan maar voor ons aller rood-wit blijven wij altijd staan.

Met een vernieuwd hoekvak en een nieuw jaar, hopen wij op de inzet en steun van iedereen in het hoekvak. Het hoekvak staat voor het bieden van support en het maken van sfeer. Wij verwachten de volle 100% van de spelers, laten wij dit dan ook zelf geven.

Aankomende zaterdag luidden wij dit alles in met een �corteo� .

Sparta leeft als nooit tevoren….

Wij hopen dan ook zaterdag op een grote opkomst van mede spartanen.

Spangenaren

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties