We willen strepen, hele mooie!

Het zijn mooie weken om Spartaan te zijn. Volgens sommigen zelfs de mooiste weken van het hele seizoen. We zijn gepromoveerd, er gloort hoop! We kunnen dromen van een mooi seizoen dat de eerste stap moet zijn naar de volgende fase van Sparta als stabiele middenmoter in de eredivisie. De enige zorg voor de meeste Spartanen is momenteel of Henk van Stee zal toeslaan op de transfermarkt en een handvol echte versterkingen zal ‘halen’. Daarnaast maken supporters zich druk om het echte gras dat moet terugkeren op het Kasteel of het speelschema van de oefenwedstrijden in de voorbereiding. Toch is er ook een andere zaak die ik onder de aandacht zou willen brengen: de sponsoring op ons heilige thuisshirt.

Laat ik voorop stellen dat wij als supporters ontzettend dankbaar moeten zijn dat bedrijven bereid zijn om te investeren in onze prachtige club. Dat geldt zeker voor de sponsors die dit doen in mindere tijden, zoals na de degradatie vorig jaar. Zonder deze sponsors zou onze club waarschijnlijk niet kunnen voortbestaan.

Het afgelopen seizoen pronkte echter op ons thuisshirt, bóven het Sparta logo, de naam van een sponsor. Op de eerste plaats ziet dit er, om het netjes uit te drukken, niet zo mooi uit. Maar ook vanuit symbolisch oogpunt is het pijnlijk te noemen. Niemand staat immers boven de club, maar voor dat kleine beetje extra inkomsten plaatst de club wel de naam van een sponsor boven het Sparta logo.

Een kort onderzoek leert dat geen enkele andere eredivisieclub 2 “reclame-uitingen” op de voorkant van het shirt draagt. Ook Fortuna Sittard, RKC en FC Emmen niet. Sparta is een club van tradities, maar is gelukkig ook niet bang om soms te vernieuwen. Zo waren we ooit als eerste club met een shirtsponsor (De Efteling) onze tijd vooruit. Het is ontzettend te prijzen dat Sparta op creatieve manieren inkomsten wil genereren, maar je kunt hier ook in doorslaan.

Zoals we dat volgens velen hebben gezien bij het kunstgras, zien we dat nu ook bij het wedstrijdtenue. Deze breuk met een traditie is echter een stuk makkelijker te herstellen dan het veld. Daarom wil ik bij deze de betreffende sponsor oproepen om genoegen te nemen met een plaatsje op de achterkant of de broek van het wedstrijdtenue en plaats te maken voor onze prachtige rood-witte strepen. Een dergelijke nobele beslissing zou veel supporters bekoren en levert daarmee ook nog eens de beste publiciteit op die je als bedrijf kunt wensen!

Samson


Ook een column op deze site laten plaatsen? Mail hem dan naar redactieitwm@hotmail.nl. We maken graag ruimte voor Spartaanse meningen van supporters! Uiteraard hoeven meningen in de columns niet de mening van de redactie van ITWM te weerspiegelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties