Bier in beker
Foto door Engin Akyurt via Pexels

Sparta heeft vandaag laten weten een groot aantal veranderingen te gaan doorvoeren voor wat betreft de catering in ons stadion. Van de meeste veranderingen zal je a.s. zondag wanneer de club van Rotterdam het tegen AZ opneemt al het nodige gaan merken.

Bier nog maar in 1 maat verkrijgbaar

Geen kwart liters, geen halve liters, maar iets er tussen in. 0,4 Liter zal de standaard-eenheid van het bier zijn. Kleine dorst wordt dus afgeschaft. Wil je hele grote dorst lessen dan moet je nu dus minimaal 0,8 liter drinken om van je dorst af te komen. Daarbij gaat Sparta dit seizoen ook statiegeld-bekers invoeren. Te beginnen op de Denis Neville tribune. Reden daarvan is dat het wettelijk vanaf 2023 niet meer toegestaan is om wegwerpbekers te verkopen. Dus niet is wat Sparta nu eigenlijk zelf zou willen, elk evenement in Nederland krijgt hier mee te maken. Of hebben ze toevallig naar Jaap uit Rotterdam geluisterd?

Sterke drank verkrijgbaar

De borrel die je vroeger bij Sparta kon krijgen lijkt inmiddels verdrongen naar het hiernamaals. Toch lijkt er weer wat mogelijk op het gebied van sterke drank. M.i.v. dit seizoen kan je een GT en een bacootje krijgen. Wachten is op dit drankje. Zou toch gewoon moeten! Als is het maar een gebaar naar een gulle Schiedamse familie!

Comfort food of meewerken aan Obesitas?

Stadionvoer is natuurlijk het minst gezonde eten wat er zo’n beetje op deze aardbol verkrijgbaar is. Alle snacks zijn puur processed-food producten, vol zout en vet. Sparta gooit er nog wat extra bovenop. Onze sportclub laat de supporters nog vetter worden: IJsjes, M&M’s en stroopwafels. Dit naast de candybars, chips, kroketten, hamburgers, sate’s en frikandellen. Onverantwoord. Maar gelukkig is daar nog altijd de Betrokken Spartaan die straks Obesitas-supporters zal bijstaan in het walking-voetbal. Trek dit stukje je vooral niet aan. Doen wij ook niet 🙂 De redactie is groot fan van stadion-bier en kan niet wachten op de stroopwafels 🙂 En bovendien: heeft niet iedereen een eigen verantwoordelijkheid. Sparta zou gewoon weer sigaretten moeten gaan verkopen!

Prijzen?

Gaan de prijzen omhoog? Dat is de vraag die menig Spartaan zal bezighouden in deze tijden waar alles duurder wordt. Voor het bier hoeven we dus geen krimpflatie te verwachten. Grotere verpakkingen, maar hoe zal deze zich verhouden t.o.v. de prijs van vorig seizoen? Is het straks nog betaalbaar voor de ‘modale’ supporter of zijn het alleen de mensen op de Kasteelvakken 20V en 21V en de seizoenkaarthouders van de TvE-tribune die hogere prijzen kunnen betalen. Het zal afwachten zijn. Mochten de prijzen sterk omhoog gaan, sluiten we niet uit dat supporters vooraf thuis of in het goedkope supportershome zich zullen gaan indrinken.

Toiletten

Dit seizoen zal Sparta de toiletten ook gaan aanpakken. En dat werd tijd. De urinoirs hadden steeds meer weg van die vieze stinkplees in het oude stadion die bekend stonden als de perfecte besmettingsplaats van nog niet bestaande infectieziekten. Goed dat Sparta hier korte metten mee maakt en dat er e.e.a. gerenoveerd zal worden. Het duurt nog wel even, maar beter gepland dan nooit!

Wat vind jij van de veranderingen?

Geef je mening wat je van alle veranderingen vindt. Ben je tevreden of juist helemaal niet

Bron: Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
109 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties