Gaat dit beeld er in werkelijkheid ook ooit echt komen bij ons Sparta?

Ouderwetse post van Sparta. Heerlijk. Brievenbusje open. En tussen alle rekeningen en blauwe enveloppen een schrijven aan alle Spartanen vinden. Met als onderwerp: Informatie seizoenkaarthouders. Kom maar door. Kunnen we het stadion weer in? Gaan we failliet? Of neemt onze directeur Manfred Laros de kuierlatten naar een grotere voetbalclub? Niets van dat alles.

In de brief spreekt Sparta de hoop uit terug te kunnen ‘naar het spelen van wedstrijden met beperkt publiek om vervolgens op te schalen als de wereld weer meer terug gaat naar het oude normaal.’ En zo is het. Wat verlangen we naar normale competitiewedstrijden in de Eredivisie. Waarvoor je eerst je eigen rot zoekt naar een parkeerplekje rondom Het Kasteel of je fiets gewoon tegen de gevel dropt. Tijdens de wedstrijden met je maten of familie pils of cola drinkt. Een beetje slap ouwehoert over van alles en nog iets. Sparta naar voorree schreeuwt (zonder mondkapje). En nog zoveel meer. Het komt allemaal terug, lieve Spartanen. Alleen wanneer, is de grote vraag.

Sparta zit niet stil. De bouw van de herinrichting van complex Nieuw Terbregge start binnenkort, eerst nog effe planvorming afronden. Het eerste elftal gaat daar trainen. Het upgraden van het stadion gaat ondanks corona ook door. De toiletten en catering moeten nog even wachten, de huidige klapstoeltjes worden weggehaald. Komende zomer worden ze allemaal vervangen voor nieuwe exemplaren. Het budget ervoor staat los van het spelersbudget. Dus u gaat niet beter zitten kijken naar mindere spelers, omdat u lekkerder wil zitten. Snap u het nog?

Sparta publiceert in december ergens ook het jaarverslag. Even citeren uit de brief: ‘Ondanks de moeilijke periode waarin de club zich bevindt kan ik onze fans geruststellen dat wij dit seizoen niet in financiële problemen zullen komen. Dat is natuurlijk voor een groot deel te danken aan onze supporters en sponsors die de club blijven steunen in voor- en tegenspoed’, schrijft Laros. Geen dank. Graag gedaan. Of om het in Sparta’s eigen woorden te schrijven: ‘Onze supporters en sponsors zijn en blijven de drijvende kracht bij de continuïteit en groei van Sparta Rotterdam.’

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner