Kerstbrief voor Kevin Strootman

Beste Kevin,

Hoe gaat het met je? Ik hoop dat met jou en je gezin alles goed gaat.

Ik las dat je in een lastige situatie zit bij Marseille, daar kom ik straks op terug.

Heb je eergisteravond gekeken naar Twente – Sparta?

We hebben dik en dik verdiend gewonnen met mooi voetbal wanneer het kon en strijdlust wanneer het moest. Mooiste van alles is dat de beste man op het veld, net als jij vroeger, uit de eigen opleiding komt. Als Deroy Duarte zich zo hard blijft inzetten en van die mooie goals blijft maken gaat hij absoluut een publiekslieveling worden. 

Is toch wel een verschil hè, Sparta met allemaal eigen spelers en FC Twente dat voor de helft uit huurspelers bestaat. Voor ons supporters ook wel makkelijker, dan hoeven we komende zomer geen vijftien nieuwe namen te leren. Niet dat er niks gaat veranderen hoor. Abdou Harroui gaat over niet al te lange tijd vertrekken. Hij is het niveau ontgroeid en hij gaat nu beginnen aan wat ongetwijfeld een fantastische carrière zal worden. Hij zal daarentegen wel een gat achter laten in ons collectieve supportershart, maar daarnaast óók een gat op het middenveld.

Jouw naam zingt al rond op het supportersforum, wees maar niet bang. 

Van mij mag je zo komen! Maar ik ben dan ook een fan van het eerste uur. Ik zie je nog die schaal optillen nadat jullie met de A1 kampioen waren geworden. Ich war dabei!

Net als toen je voor het eerste de aanvoerdersband droeg op ons Kasteel.

Niks voor jou om daar op die positie van verdedigende middenvelder terug te keren?

Sommigen plaatsen nog wel wat kanttekeningen. Ten eerste zou je knie het kunstgras niet zo tof vinden. Kan ik me voorstellen. Ik speelde vroeger ook liever op echt gras. Op voetbalsites krijgen wij Spartanen vaak van supporters van andere clubs te horen dat het kunstgras weg moet.

Als de tv-gelden eerlijker verdeeld worden is dat voor ons geen probleem, maar dat is een oplossing die door die sukkels niet geopperd wordt. De voorzitter houdt het desalniettemin op 50/50 dat we komend seizoen op gras spelen.

Ten tweede, jouw salaris. Manfred gaat kijken wat hij kan doen, maar het salaris zal niet kunnen tippen aan dat van L’OM. Ik hoop dat je zijn excuses accepteert. Een crowdfunding kunnen we altijd nog wel organiseren.

Ik ben zo benieuwd hoe je over een terugkeer denkt. Weet je, het zou voor ons een droom zijn die uitkomt. Maar het liefst wel zo snel mogelijk. Niet als je 35 jaar bent en nog een jaartje voor de foto’s bij ons komt. Niet zoals Robben nu zeg maar. Dat voelt toch een beetje alsof wij dat meisje zijn waar je op het einde van de avond nog even een minuutje mee danst. Omdat je het haar ouders die dag hebt beloofd ‘Zodat ze zich niet zo zielig zou voelen’.

Maar kijk naar de sportieve uitdaging die er ligt bij Sparta. 

Zie je hoe rustig het bij de technische leiding is en hoe goed deze coach het team laat spelen? 

Zelfs de meest zure fans zijn tevreden!

Het zou raar zijn als het anders was.

Twee jaar geleden gepromoveerd, vorig jaar moeiteloos gehandhaafd en nu bij de winterstop linker rijtje. En voor mijn gevoel gaat het alleen nog maar beter. We pakken genoeg punten en wie weet spelen we komend seizoen wel voor de plaatsen voor Europees voetbal. Zou toch wat zijn he? En jij kan dan van dat elftal de aanvoerder zijn, Kevin. Sparta opnieuw in Europa. 

Op echt gras.

Op een verbouwd en uitverkocht Kasteel.

Voor je allergrootste fans.

Droom maar met ons mee, dan valt dat niveauverschil hartstikke mee.

Fijne kerst en een gezond 2021 vrienden.

Abonneer
Abonneren op
79 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties