Dat opleiden voor Sparta niet altijd succesvol is bewijst de overstap van Bradly van Hoeven naar Almere City. De 21 jarige linker aanvaller doorliep vanaf zijn 9e de jeugdopleiding maar haalde het eerste elftal, op een schamele invalbeurt na, nimmer.
Vorig seizoen werd de inwoner van Maassluis nog voor een jaar gestald bij Go Ahead Eagles, alwaar hij best een redelijk seizoen had en wist de promoveren met de club uit Deventer.

Afgelopen seizoen hadden we nog goede hoop dat Bradly komen seizoen de verwachtingen wel zou waar maken. Zeker na zijn fantastische wedstrijd in mei tegen Helmond Sport waarin hij drie keer trefzeker was.

Dit seizoen zou hij terugkeren op Spangen en was inmiddels de training gestart. Totdat de ambitieuze club uit de Flevopolder nij Henk van Stee aan de deur klopte. Zij zagen het absoluut in hem zitten en wilden hem graag van Sparta overnemen. Aan de twaalf jaar Sparta is daarmee nu een einde gekomen.

Daarmee verdwijnt het tweede grote jeugdtalent van Sparta waar de verwachtingen hoog over gespannen waren. Vorig jaar vertrok Elayis Tavsan naar NEC. Net zoals Bradly van Hoeven kwam ook deze jongeling diverse keren uit voor de vertegenwoordigde Nederlandse elftallen onder de 19.

Of en hoeveel Sparta aan transfergelden heeft ontvangen is niet duidelijk gemaakt. Van Hoeven’s contract liep nog een jaar door.

ITWM wenst Bradly veel succes bij zijn nieuwe club.

Abonneer
Abonneren op
33 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties