affiche Sparta - FC Twente

Sparta pakte een punt thuis tegen Twente en liep daardoor weer verder uit op de laatste vier plekken. Dat we in degradatienood gaan komen lijkt bijna uitgesloten. Niet alleen staat Sparta een straatlengte voor op plek 16, maar onze club laat het ook wel zien op het veld. Sparta kon vorig weekend goed mee met Utrecht, ditmaal waren we gelijkwaardig aan FC Twente. Maar naast dat we een punt wonnen, zullen ambitieuze supporters zeggen dat we ook twee punten verloren tegen de mannen uit Tukkerland. De aanval openen op plek 7 (Twente) en plek 8 (Utrecht) lijkt op dit moment net te hoog gegrepen. Sparta behoort terecht tot de brede middenmoot. Prima, gezien het laatste decennium. Maar een doordeweekse 0-0 wedstrijd uitzitten op de bank is niet de meest enerverende ervaring die een Sparta supporter kan meemaken.

De wedstrijd Sparta – Twente was niet zo saai als Utrecht – Sparta, maar vermakelijk was de pot voetbal op Het Kasteel zeker niet. Nadat de Sparta Marsch had geklonken en scheidsrechter Van de Graaf keurig wachtte tot het prachtige clublied was afgelopen, was in de derde minuut basisdebutant Narsingh gevaarlijk voor Twente. De hele wedstrijd zeer alerte Okoye greep prima in.

Sparta was daarna in de eerste helft de iets beter voetballende ploeg. De lange bal -zoals we uit tegen Twente nog vaak zagen- was in de eerste helft niet vaak te zien. Met Harroui op rechts, Duarte op links Smeets iets spelend voor Auassar en twee spitsen voorkwam Sparta dat Twente goed kon opbouwen. De Tukkers werden nauwelijks gevaarlijks. Het voetbal van Sparta was de eerste helft best goed verzorgd, maar helaas waren de mooie momenten van Sparta ook zeldzaam. Thy had een aardig schot. Engels was dreigend. Duarte had een slap schot. Een strakke voorzet van Harroui was dreigend, maar Thy en Abels kwamen net te laat. Het waren mogelijkheden, grote kansen kwamen het niet.

De tweede helft begon aantrekkelijk. Duarte en Harroui waren dichtbij een goal. Ook Abels kreeg nog een mogelijkheid. Maar helaas, de kansen werden niet benut. Aan Twente zijde kreeg Menig een goede kans.

Het niveau van de wedstrijd ging vervolgens razendsnel omlaag. Het verzorgde Spartaanse voetbal wat we in de eerste helft nog wel zagen verdween. Steeds vaker zagen we passes die niet aankwamen of ballen die als vuurpijlen ogenschijnlijk lukraak omhoog werden geschoten.

Na 64 minuten kwam Gravenberch erin en hij was eenmaal dreigend. Zijn schot trof helaas geen doel. Hij kreeg veel ballen, waar hij ook niets mee kon. Onze aanvoerder Auassar moest er in de 80e minuut geblesseerd af. We zagen sinds lange tijd Laros Duarte weer eens in actie komen. Mijnans was er eerder al in gekomen. Burger kwam nog voor Smeets. De invallers maakten geen indruk. Sparta eindigde in een opstelling die we nog nooit eerder hadden gezien. Het was al niet best in de tweede helft en de wissels maakten het voetbal alleen maar nog rommeliger. Twente was van hetzelfde niveau als Sparta.

De wedstrijd sleepte zich naar het einde. En hoewel Sparta vlak na rust goede kansen had op 1-0 was de 0-0 geen gekke weergave van de wedstrijd. Een puntje erbij. Zondag een geweldige kans op meer punten, want dan staat ADO – Sparta op het programma.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Harroui, Auassar (80. L. Duarte), Smeets (80. Burger), D. Duarte (74. Mijnans), Thy en Engels (64. Gravenberch).

Spelers die voor Twente in actie kwamen: Drommel, Ebuehi, Dumic, Pierie, Smal, Zerrouki, Roemeratoe, Ilic (89. Bosch), Narsingh (73. Abass), Danilo, Menig (89. Van Leeuwen)