Gisteren deed onze club een verzoek bij de KNVB om het duel met NEC van zondag 24 maart uit te stellen. Reden: Sparta moet tijdens deze wedstrijd sterktehouders Deroy Duarte en Abdou Harroui afstaan vanwege interlandverplichtingen. Daarnaast is de verwachting, dat er nog minimaal 3 (basis)spelers opgeroepen zullen worden voor interlandverplichtingen. Sparta heeft een punt, maar wat denken ze nu helemaal in de bestuurskamer van Spangen?

Sparta beroept zich in het verzoek dat het zolang mogelijk wil mee strijden om de bovenste plaatsen om zich een goede uitgangspositie te creëren om de ambitie van promotie naar de eredivisie kracht bij te zetten. Daarbij is het niet eerlijk dat de Kasteelclub onredelijk hard gestraft wordt omdat het als enige internationals af moet leveren voor Jong Oranje.

Het verzoek kwam als een boemerang sneller dan het geluid terug uit Zeist. Sparta bekijkt het maar, we hebben hier afspraken over gemaakt. Een onvermurwbare reactie die te verwachten was uit het Zeist waar fijne lieden als Gudde en Hoogma met een flinke middelvinger in de pap roeren.

Daar waar een verzoek van het grote Ajax in het belang van het Nederlandse voetbal zonder meer direct gehonoreerd wordt kan Sparta net zoals PEC het leplazerus krijgen.

Had Sparta gewoon niet beter kunnen weten, i.p.v. voor de bühne weer aandacht te vragen voor deze zaak? Het is immers niet de eerste keer dat het dit seizoen nul op het rekest kreeg als het om afstaan van spelers ging. Afspraak is afspraak vindt men in Zeist. Zolang Sparta een beetje blaft zullen ze aan de burelen in Zeist denken, dan bijten ze niet. En zo is het, als Sparta hier echt iets mee zou willen, en er van overtuigd zou zijn dat hen onrecht wordt aangedaan, had de Kasteelclub de bond voor de rechter moeten dagen i.p.v. het zoveelste kansloze verzoek in te dienen.

Jaap uit Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties