Henk & Henk willen Zakaria Bakkali graag hebben. Bakkali wil ook graag. En Anderlecht wil de aanvaller ook graag verhuren. Appeltje-eitje dus. De bedoeling was dat hij gisteren effe zou komen meetrainen. Dan kon zijn fitheid beoordeeld worden. Handtekeningetje op zaterdag en Zakaria zou het lelijke paars van Brussel verruilen voor het goddelijke rood-wit van Rotterdam-West.

Maar helaas. De aanvaller was gisteren in geen velden of wegen te bekennen. Anderlecht gaf geen toestemming om hem mee te laten trainen. Van Stee laat zich niet piepelen door de gevallen Belgische topclub – en dat alleen al is een verademing ten opzichte van zijn weinig illustere voorgangers.

“We gaan ons niet wagen aan een speler die misschien nog weken nodig heeft om fit te worden.”

Van Stee wil weten of Bakkali fit en direct inzetbaar is. Hij laat aan het Algemeen Dagblad weten: “We gaan die jongen niet halen als we niet weten in welke conditie we hem kunnen verwachten. Hoe goed Bakkali normaal gesproken ook is, we gaan ons niet wagen aan een speler die misschien nog weken nodig heeft om fit te worden.”

Waarschijnlijk komt de aanvaller dus niet, omdat Anderlecht hem weigert af te staan voor een fitheidstest. Maar ach, het is de voetballerij, dus alles kan nog veranderen. Zondagavond weten we meer. Dan sluit de transfermarkt. Een fitte Bakkali lijkt het enige buitenkansje waar de Henkies nog op jagen. Sparta wil verder niemand meer laten gaan en ook niemand meer halen.

Abonneer
Abonneren op
48 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties