Julian Baas

Onze club heeft Julian Baas gecontracteerd. De 22-jarige middenvelder komt transfervrij over van Excelsior en tekent tot 2027 op Het Kasteel.

Dit bericht zal door de familie Baas juichend ontvangen worden. Baas komt namelijk uit een familie waarbij de heren Baas, Baas en Baas trouwe fans zijn. De oom, opa en vader van Julian zijn de bazen die zich opgegroeid zijn met Sparta. Julian Baas kwam zelf ook regelmatig op Het Kasteel. Maar er zijn van hem geen uitspraken in de media bekend over wat zijn favoriete club is. Hij kwam in actie voor Excelsior onder 19 en inmiddels speelde hij als 154 wedstrijden in het eerste van Excelsior, dus ook voor die club zal hij inmiddels wel een warm hart hebben. Niettemin zal hij ook een warm hart hebben voor Sparta, gezien de familie. De droom van de familie Baas komt uit.

Welkom aan Julian! Dat hij een echt Baas mag worden op het Spartaanse middenveld!

Kapers op de kust

Het leek een aantal maanden geleden al dat Baas naar Sparta zou komen. Maar in het geruchtencircuit ging rond dat Baas zou kiezen voor Fortuna. Ook dat leek af te ketsen. Toen zou het Groningen worden. Maar uiteindelijk is het ‘gewoon’ Sparta geworden. Of de geruchten waar waren of slechts geruchten is niet duidelijk. Al laat Nijkamp wel weten dat Sparta te maken had met veel concurrentie.

Transfervrije middenvelder

Sparta’s middenveld is op papier behoorlijk vol. Maar dat is wel goed voor de concurrentie! En de kans dat het hele middenveld van Sparta gaat blijven is zeer klein. Met name de kans dat Verschueren vertrekt is zeer groot. Dus Nijkamp loopt voorlopig niet achter de middenveld-feiten aan. E

‘We zijn heel blij dat we Julian kunnen presenteren’, reageert Gerard Nijkamp. We hebben Julian langdurig gevolgd en zien in hem een zeer talentvolle speler, een international van Jong Oranje, die zich de afgelopen twee seizoenen heeft laten zien op Eredivisieniveau. Wij waren al vroeg voornemens om hem aan de selectie toe te voegen, maar hadden hier te maken met veel concurrentie en hij wilde het seizoen afronden voor hij een beslissing nam. Het gevoel was vanaf het begin goed, we hebben altijd het geloof gehouden dat we tot een akkoord konden komen en we kijken ernaar uit Julian op Het Kasteel te verwelkomen.’

Baas speelde 154 wedstrijden in het profvoetbal, waarin hij dertien keer trefzeker was en twintig maal aangever was van een treffer. 66 van deze wedstrijden speelde hij in de Eredivisie.

Abonneer
Abonneren op
108 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties