Het ene nieuws is nog vers van de pers als het andere nieuws zich al weer aandient. Voor Gérard de Nooijer is inmiddels een vervanger gevonden: Aleksandar Rankovic keert, met ingang van aankomend seizoen, terug op Spangen.

De trouwe assistent van Henk Fraser maakte afgelopen zomer de gang naar het Haagse om daar op eigen benen te gaan staan. Dat werd een klucht van jewelste. Vanwege het falende aankoopbeleid van Martin Jol en de inbreng van ongeduldige stakeholders zoals de twitterende behangkoning John van Zweden kon de voormalig Spartaanse medewerker al snel zijn biezen pakken bij de getergde residentieclub. Ging het daarna beter: Nee, Ruud Brood kreeg kort na aanvang van zijn eerste werkdag al direct te maken met een 6-0 nederlaag: jawel, van ons Sparta.

De spelers van Sparta lieten na deze schitterende overwinning weten extra gemotiveerd te zijn geweest om ADO te verslaan vanwege de manier waarop hun voormalige collega in Den Haag de laan uit werd geserveerd. Ze hadden en hebben diep respect voor deze klasbak.

Goed nieuws dat Aleksander nu terugkeert op Spangen. We wensen hem veel succes en arbeidsvreugde bij onze mooie club toe!

Zit er meer in het vat voor Rankovic?

Het was een publiek geheim dat het vertrouwen van Henk van Stee in De Nooijer niet zo groot was, dat de ex-verdediger bij Sparta kon doorgroeien naar de functie van hoofdcoach. De papieren voor Rankovic zijn beter. De klik tussen Rankovic en Fraser is uitstekend. Rankovic lag vorig seizoen heel goed binnen de huidige spelersgroep en ook Van Stee is van hem gecharmeerd. Of Van Stee het wel aandurft om Rankovic in de toekomst als hoofdtrainer te laten doorstromen gaan we zien. Voor op dit moment heeft Rankovic getekend voor 1 jaar en dus zal hij van 1 juli 2021 tot en met 30 juni onder contract staan bij Sparta. Daarmee loopt zijn contract tegelijk af met dat van Fraser.

Abonneer
Abonneren op
44 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties