Dennis van Bergen van het Algemeen Dagblad meldt dat Abdahllah Aberkane van Sparta op weg is van Sparta naar Excelsior. Hij gaat daar naar alle waarschijnlijkheid een tweejarig contract ondertekenen, aldus Van Bergen.

Dat wordt natuurlijk 1,5 of 2,5 jaar, maar een kniesoor die daar op let. Aberkane sloot afgelopen zomer op amateurbasis aan bij Sparta, nadat zijn contract bij Ajax afgelopen was. In het verleden speelde hij ook in de jeugd van ADO. Momenteel is het met het eerste mee op het trainingskamp in Spanje; hij zit dan ook dicht tegen de A-selectie aan, maar blijkbaar hebben Henk & Henk niet zoveel vertrouwen in een snelle doorbraak dat ze hem ook zouden willen houden.

Weg vrij voor Fortes?

Als de rechtsback naar Excelsior vertrekt, dan zou in theorie de weg vrij liggen voor Fortes om per direct naar Sparta te komen. Of de theorie ook praktijk wordt is nog maar de vraag. Sparta dan in ieder geval een transferbedrag op tafel willen leggen, omdat Ferry de Haan dit per se verlangt, de Kralingse achterban dit ook verwacht en Fortes natuurlijk ook gewoon een contract heeft dat afgekocht moet worden. Van Stee en De Haan hebben contact, het blijft de vraag of ze eruit komen. Excelsior-trainer Moniz heeft maar weer eens aangegeven dat wat hem betreft Fortes tot het einde van het seizoen bij Excelsior blijft.

Karami?

Eerder werd ook Karami in verband gebracht met Excelsior. Of dat op de achtergrond nog speelt is momenteel niet bekend. De door Sparta van Vitesse gehuurde speler is niet tevreden met de hoeveelheid speeltijd die hij bij Sparta krijgt en Van Stee heeft vorige week al laten doorschemeren dat Karami van hem mag uitkijken naar een andere club als Fortes per direct komt. In het geval van Karami zou Vitesse daar uiteraard ook bij betrokken moeten worden.

De eerste ’transferwindow’ van 2020 is verre van saai Spartanen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties