Zullen we een kaartje sturen naar Kevin Strootman met de vraag of hij terugkomt naar Sparta?

Oud-speler Kevin Strootman promoveerde met Genoa naar de Serie A. In een interview met VI heeft onze oud-aanvoerder het over zijn toekomst. Ook Sparta wordt genoemd. De ‘Ridderkerkse’ lijntjes zijn kort. Er bestaat een serieuze kans dat Strootman naar Sparta komt.

Kevin Strootman geeft weinig interviews. Journalisten verdraaien toch vaak datgene wat je zegt, gaf hij in het interview in VI deze week met voorbeelden aan. Toch toont de oud-speler van Sparta, FC Utrecht, PSV, AS Roma, Cagliari, Olympique Marseille en Genoa (en Oranje) zich zelfkritisch. Zijn carrière ging pijlsnel richting top en na zijn blessure van zijn voorste kruisband van zijn linkerknie, in een wedstrijd voor AS Roma tegen Napoli, kwakkelend naar beneden. Al wil Strootman niet klagen over blessureleed en pech bij behandelingen.

Hij kijkt als 33-jarige speler al een beetje terug op een mooie loopbaan. De promotie met Genoa, dat hem huurt van Olympique Marseille, is een mooi hoogtepunt voor Strootman. Stoppen? Dat is nog te vroeg. Hoe zit het precies? Zijn contract bij Marseille loopt over een paar weken af. Genoa wil hem mee de Serie A innemen. Vanuit Nederland heeft Sparta weleens een balletje opgegooid, meldt VI en dat heeft ITWM ook vaak gehoord. Van mensen die dichtbij of in de technische staf werken. In de podcast Sparta naar Voren van RTV Rijnmond werd ook al op een terugkeer van Strootman naar Sparta gehint.

Strootman in VI: ‘Nederland sluit ik niet uit’

Strootman zelf, in VI: “Ik ben deze zomer vrij man. Vorig jaar heb ik dus even getwijfeld om te stoppen, maar daar denk ik nu heel anders over. Ik heb een goed jaar gehad bij Genoa, heb veel gespeeld, fit gebleven. Mijn gevoel en perspectief zijn daardoor heel anders dan een jaar geleden. Ik denk dat ik nog best een mooie stap kan maken. Dat kan de Serie A zijn, of een andere buitenlandse competitie. Nederland sluit ik ook niet uit. Het hangt af van veel factoren. Mijn gezin, maar ook welke club interesse toont.” Verderop in de tekst. ” Ik ben ontzettend hongerig, gedreven en ambitieus. Elke dag geef ik alles. Dat zal zo blijven tot de laatste dag dat ik op het veld sta.”

Abonneer
Abonneren op
33 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties