Dat een geweldig seizoen ook minpunten heeft, bleek vanavond op bezoek bij Volendam. Sparta verloor op bezoek bij de palingboeren met een eindstand van 2-1 op het scorebord. Speelde Sparta vanavond de slechtste wedstrijd van dit seizoen? Wellicht. Tijd om terug te blikken.

Sparta begint sterk

Het eerste half uur van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht. Sparta domineerde, speelde de bal op snelheid rond en FC Volendam had hier weinig tegenin te brengen. Dit resulteerde al na een paar minuten in een grote kans voor Sparta. Een doelpunt? Nee, buitenspel. Toch was het vlak daarna wel raak. Saito werd op maat bediend door een fraaie steekpass van Namli. Een razendsnelle goal, die Sparta na 5 minuten al een voorsprong bezorgde.

Jonk grijpt in

Na een half uur spelen had de trainer van Volendam het wel gezien. Op deze manier ging het voor zijn ploeg niet werken. Veerman werd gebracht in plaats van Walid Ould-Chikh. Laatstgenoemde was het hier allerminst mee eens en verliet gefrustreerd het veld met een agressieve aftocht richting de kleedkamer.

De wissel bleek voor Volendam goed uit te pakken. Sparta verloor de overhand op de wedstrijd en Volendam werd steeds gevaarlijker. Sparta leek hier niet echt onder de indruk van, want enige pit om het tij weer te keren was er alles behalve. In de 37e minuut mocht Eiting aantreden voor een corner, die vervolgens werd binnen gekopt door Mbuyamba. De palingboeren konden hun vreugde niet onderdrukken, met als resultaat een beker op het veld. De regels zijn inmiddels duidelijk: (tijdelijk) gestaakt. Na een kleine tien minuten kwamen de spelers weer op het veld voor de resterende acht minuten van de eerste helft. Ruststand: 1-1.

Sparta machteloos

Waar wij als Spartanen gehoopt hadden dat de rust onze club goed zou doen en ze de wedstrijd weer naar zich toe zouden draaien, bleek dit allesbehalve. Sparta speelde misschien wel de slechtste wedstrijd van dit seizoen. Het krachtsverschil tussen beide ploegen kwam niet naar voren en Sparta toonde zich machteloos. De grootste kans van Spartaanse kant kwam van Verschueren, maar de keeper van Volendam wist op tijd uit te komen. Aan de andere kant wist Olij ons nog lange tijd op de been te houden door een prachtige redding (of drie). De wedstrijd duurde alleen een aantal minuten te lang. Na een identieke situatie als in de eerste helft, wist Volendam in de 91e minuut weer te scoren uit een standaardsituatie. Doelpuntenmaker? Mbuyamba. Eindstand 2-1.

Smetje op het prachtige seizoen

Gaan we nu bij de pakken neerzitten? Zeker niet. Sparta is nog altijd bezig aan een meer dan succesvol seizoen. Met nog 2 wedstrijden op het programma tegen de twee degradanten, vallen er zeker nog wel wat punten te behalen. Te beginnen volgende week op een uitverkocht Kasteel tegen Cambuur. Wedstrijden als vanavond horen er helaas ook bij. Niet te lang bij stilstaan, maar vooral trots zijn op het succes van onze club dit seizoen.